«Ξεχείλισε» η οργή στην πλατεία της Αγιάς

*ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΕ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ *ΑΝΤ. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2024 13:35

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Με ένα μεγάλο συλλαλητήριο, όπου περίσσευαν η οργή, η αγανάκτηση, η απογοήτευση και η απόγνωση, απάντησαν χθες από την Αγιά οι παραγωγοί της ευρύτερης περιοχής τόσο στις παροχές - ψίχουλα, όπως τις χαρακτήρισαν, της κυβέρνησης, όσο και στην κοροϊδία, όπως λένε, και στις άλλοτε παραπλανητικές κι άλλοτε έωλες υποσχέσεις και εξαγγελίες της από τις καταστροφικές θεομηνίες του Σεπτεμβρίου ως σήμερα.

Πλήθος αγροτών με δεκάδες τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα έκλεισαν το κέντρο της κωμόπολης, τάχθηκαν αναφανδόν υπέρ της συνέχισης του αγώνα, βροντοφώναξαν την ανάγκη ικανοποίησης των αιτημάτων τους ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να καλλιεργούν και δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν δυναμικά και στο προγραμματισμένο για την ερχόμενη Τρίτη πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Χαιρετισμούς συμπαράστασης έκαναν ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας Τάσος Τσιαπλές, οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς, Θεόδωρος Ριζούλης και Θανάσης Παπαποστόλου αντίστοιχα, όπως επίσης και ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Αγιάς Σωτήρης Συράκης. Μήνυμα στήριξης έστειλε, και ανεγνώσθη, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αγιάς Αθανάσιος Χαύδας.
Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές της περιοχής του Δήμου Αγιάς μίλησαν οι παραγωγοί, μέλη τοπικών συνεταιρισμών, Γιώργος Ζέικος, Θωμάς Σιμούλης και Ευάγγελος Κρανιώτης, ενώ λάβροι επιτέθηκαν εναντίον της κυβέρνησης κατά τις ομιλίες τους τόσο ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, όσο και ο αντιπρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Γιάννης Κουκούτσης.
Ο κ. Γκουντάρας επέκρινε με αυστηρό και έντονο ύφος το γεγονός ότι στον διπλανό νομό Μαγνησίας αποζημιώθηκαν κατ’ εξαίρεση με 500 και 200 ευρώ το στρέμμα μηλοπαραγωγοί και καστανοπαραγωγοί. Επαίνεσε μεν το ότι δόθηκαν αυτά τα χρήματα, αλλά εξέφρασε την απορία του γιατί αυτό συνέβη μόνο για τη Μαγνησία. «Ο Daniel» τόνισε «δεν κοίταξε αν είχε υπουργό ή όχι η περιοχή από την οποία πέρασε. Πέρασε σαρώνοντας τα πάντα και από τη Μαγνησία και από τον Δήμο Αγιάς. Απαιτούμε, σήμερα κιόλας να αρθεί αυτή η παράφορη αδικία. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει. Οι αρμόδιοι υπουργοί να δώσουν τα αντίστοιχα χρήματα και στην περιοχή μας». «Φτάνει πια το δούλεμα» είπε κατηγορώντας την κυβέρνηση για μόνιμη ολιγωρία, κρυμμένη πίσω από τους Ολλανδούς και το πόρισμά τους. «Τα πάντα γύρω μας» είπε «είναι κατεστραμμένα. Τι την εμποδίζει την κυβέρνηση να προχωρήσουμε σε αποκαταστάσεις αντλιοστασίων ή αγροτικών και δασικών δρόμων; Πότε θα αποκατασταθούν οι ζημιές στις περιοχές μας δίπλα στην Κάρλα και δίπλα στον Πηνειό; Ως πότε οι αγρότες θα περιμένουν χρήματα για τις κατεστραμμένες παραγωγές και τον κατεστραμμένο εξοπλισμό;» αναρωτήθηκε και κάλεσε τον αγροτικό κόσμο της Αγιάς «σαν μια γροθιά, ενωμένος» να διεκδικήσει τον δίκιο των αιτημάτων του.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Κουκούτσης, μίλησε κι αυτός για κοροϊδία από την κυβέρνηση. «Είναι γελασμένοι» είπε «αν νομίζουν ότι θα σταματήσουμε τον αγώνα. Μας δίνουν ψίχουλα. Έχουν αποδείξει ότι δεν νοιάζονται, δεν θέλουν τον πρωτογενή τομέα. Καταστρεφόμαστε. Έχουν την τακτική του διαίρει και βασίλευε. Παραμένουμε 5 μήνες δίχως ουσιαστικές αποζημιώσεις, δίχως ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά μας. Θα κατέβουμε μαζικά στην Αθήνα την Τρίτη διεκδικώντας την επιβίωσή μας».
* Η αναχώρηση των πούλμαν από την Αγιά για την Αθήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση των Αγροτικών Συλλόγων Δήμου Αγιάς, θα γίνει στις 10:30 π.μ. την Τρίτη. «Καλούνται οι αγρότες της περιοχής να συμμετέχουν μαζικά στην κάθοδο στην πρωτεύουσα» επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass