Διακρίθηκε στη σκηνή της Πάτρας

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΔΣΛ ΣΤΟ 16ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΑΤΙΡΑΣ

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2024 16:01

Η Θεατρική Ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας συμμετείχε για πρώτη φορά στο 16ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς», κατόπιν ειδικής πρόσκλησης που έγινε προς την ομάδα από τους διοργανωτές.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 16-18 Φεβρουαρίου 2024 στην Πάτρα με πρωτοβουλία του ερασιτεχνικού θεατρικού σχήματος «Ρεφενέ» κι εντάσσεται στα πλαίσια της διοργάνωσης του Πατρινού Καρναβαλιού.
Στην αρχική φάση του διαγωνισμού συμμετείχαν συνολικά 33 ερασιτεχνικές ομάδες, μεταξύ των οποίων ακόμη και ομάδες από το εξωτερικό, ενώ η Θεατρική Ομάδα του ΔΣΛ προκρίθηκε στην τελική φάση του διαγωνισμού ανάμεσα στις 10 καλύτερες, καταλαμβάνοντας την 4η θέση στη γενική κατάταξη. Η Θεατρική Ομάδα του ΔΣΛ παρουσίασε απόσπασμα από την επιτυχημένη παράσταση «Σιγά τα αίματα-Oresteia the next generation» του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία και διδασκαλία της Χριστίνας Βράκα κι έλαβε εξαιρετικά θετικές κριτικές, ενώ το Βραβείο του Α’ Γυναικείου ρόλου απονεμήθηκε στη δικηγόρο-ηθοποιό, μέλος της ομάδας, Κατερίνα Χρ. Λόκα, για την ερμηνεία της στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Κλυταιμνήστρας.
Η διάκριση αυτή για τη Θεατρική Ομάδα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς είναι η πρώτη της συμμετοχή σε φεστιβάλ ερασιτεχνικών θιάσων και δη πανελλήνιο. Τα μέλη της ομάδας είχαν την ευκαιρία να ανέβουν στη σκηνή ενός μεγάλου θεάτρου (Πάνθεον) και να παρουσιάσουν το έργο τους ενώπιον πεντακοσίων θεατών και πλέον, ενώ παρακολούθησαν και τις παραστάσεις άλλων εννέα θιάσων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, που συμμετείχαν στο διαγωνιστικό μέρος.
Η Θεατρική Ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας με ανακοίνωσή της ευχαρίστησε το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» και την ομάδα του «Ρεφενέ» για τη φιλοξενία και την ευκαιρία για τη συμμετοχή σ’ αυτή τη γιορτή των ερασιτεχνικών θιάσων, όπως και τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας για τη στήριξή του. Όπως μάλιστα υπογραμμίζουν «για τη Θεατρική Ομάδα του ΔΣΛ το ταξίδι στο ερασιτεχνικό θέατρο συνεχίζεται. Μείνετε συντονισμένοι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass