Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2024 8:24

Συναντήσεις της ΕΛΜΕ με Συλλόγους Διδασκόντων

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας Θανάσης Φούντας με τη θεσμική του ιδιότητα και στο πλαίσιο των συναντήσεών του με τους Συλλόγους Διδασκόντων του νομού, επισκέφτηκε τις σχολικές μονάδες 1ο Γυμνάσιο Καρυάς, 7ο Γυμνάσιο Λάρισας, ΓΕΛ Νίκαιας, 9ο ΓΕΛ Λάρισας, 10ο Γυμνάσιο Λάρισας, Γυμνάσιο Νίκαιας, 3ο ΓΕΛ Λάρισας, Γυμνάσιο και Λ.Τ. Καλλιθέας, 1ο ΓΕΛ Ελασσόνας, 6ο Γυμνάσιο Λάρισας, 8ο Γυμνάσιο Λάρισας, 1ο Γυμνάσιο Τυρνάβου, 2ο ΓΕΛ Φαρσάλων και 2ο Γυμνάσιο Φαρσάλων, Γυμνάσιο Βαμβακούς. Συζήτησε με τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους, άκουσε τους προβληματισμούς, τις προτάσεις τους και τους ενημέρωσε για τα θέματα της εκπαιδευτικής επικαιρότητας, σύμφωνα με τις ψηφισμένες αποφάσεις της ΟΛΜΕ και των Γενικών Συνελεύσεων των προέδρων ΕΛΜΕ της χώρας. Οι συναντήσεις του με τους Συλλόγους Διδασκόντων θα συνεχιστούν.

 

Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο στα Τέμπη

Σε συνεννόηση με συγγενείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά Μακρυχωρίου θα τελέσει το ετήσιο Μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους στον τόπο μας.
Θα προηγηθεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία θα ιερουργήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος και στη συνέχεια θα τελέσει το μνημόσυνο, συνολικά, για όλα τα θύματα. Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, και περί ώρα 11:30 π.μ., θα τελεστεί στο σημείο του δυστυχήματος, αρχιερατικό τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των βιαίως κοιμηθέντων αδελφών μας. Θερμή παράκληση προς όλους όσοι επιθυμούν να παραστούν για να προσευχηθούν για τις ψυχές των συνανθρώπων μας, να τηρήσουν πιστά τις υποδείξεις της Ελληνικής Αστυνομίας, προσερχόμενοι στον χώρο. Επίσης, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, και περί ώρα 11:00 π.μ., οπότε και συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από την ημέρα του δυστυχήματος, θα τελεστεί αρχιερατική επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία των αρχών του τόπου, για την ανάπαυση των ψυχών των βιαίως κοιμηθέντων αδελφών μας, στο σημείο της τραγωδίας.

 

Εκλογές στον Σύνδεσμο Σαμαριναίων Λάρισας

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ και η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδέσμου Σαμαριναίων Λαρίσης και Περιχώρων «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ». Η συνέλευση θα ξεκινήσει στις 12 μ. στο εντευκτήριο του Συνδέσμου (Δευκαλίωνος 7) και έχει ως θέματα την Τροποποίηση Καταστατικού Συνδέσμου Σαμαριναίων Λάρισας, τον απολογισμό θητείας Δ.Σ. και την απαλλαγή Δ.Σ. Στη 1 θα ανοίξουν οι κάλπες και η διαδικασία ψηφοφορίας θα διαρκέσει μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Υποψηφιότητες μπορούν να υποβάλλονται στο email: samarinaioilarissas@hotmail.com μέχρι την Παρασκευή 23/02/2024, προκειμένου να καταστεί δυνατή η προετοιμασία των ψηφοδελτίων. Στην αίτηση πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία των υποψηφίων (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, ημερομηνία γέννησης και τηλέφωνο). Σε περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα αποστολής της υποψηφιότητας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν την υποψηφιότητα και τα στοιχεία τους στο τηλέφωνο 6986-248.300 (Μήλιου Ευρυδίκη - Γραμματέας).

 

Συνέλευση στην Τσαριτσάνη
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

O Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης καλεί όλα τα μέλη του σε Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη και ώρα 19.00 στα γραφεία του Συλλόγου στο «Δεσποτικό».
Σε περίπτωση μη απαρτίας, θα πραγματοποιηθεί επαναληπτική Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 19.00 στον ίδιο χώρο.
Θέματα ημερήσιας διάταξης:
* Οικονομικός απολογισμός και απολογισμός δράσης απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.
* Έκθεση ελέγχου Εξελεγκτικής Επιτροπής.
* Ανακήρυξη υποψηφιοτήτων για το νέο Δ.Σ. και τη νέα Ε.Ε.
* Ορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής αρχαιρεσιών για την εκλογή νέων οργάνων του Συλλόγου.
* Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και προετοιμασία των αρχαιρεσιών
Υποβολή υποψηφιοτήτων για τα όργανα του Συλλόγου:
Δικαίωμα υποβολής υποψηφιοτήτων για το νέο 7μελές Δ.Σ. και τη νέα 3μελή Ε.Ε. έχουν τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου. Οι υποψηφιότητες θα υποβάλλονται εγγράφως στο απερχόμενο Δ.Σ. έως και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024.

 

Συνέλευση μανιταρόφιλων 

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Γενική συνέλευση των μελών του συγκαλεί ο Σύλλογος των Μανιταρόφιλων Θεσσαλίας με θέματα τον απολογισμό δράσης και τη διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. η οποία θα πραγματοποιηθεί την Tρίτη 27 Φεβρουαρίου ώρα 7 μ.μ. στον 3ο όροφο του Επιμελητηρίου Λάρισας-Παπακυριαζή 44. Στη γενική συνέλευση είναι ευπρόσδεκτοι και όσοι μανιταρόφιλοι μη μέλη του συλλόγου επιθυμούν να ενταχθούν σαν μέλη, υποβάλλοντας σχετική αίτηση, με δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές. Μετά το πέρας της εκλογο-απολογιστικής διαδικασίας, θα ακολουθήσει η κοπή μανιταροβασιλόπιτας και η προσφορά ατομικού πιάτου και ποτών με αντίτιμο 13 ευρώ.

 

Το ΤΕΕ γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του
*ΣΤΙΣ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ, διοργανώνει εκδηλώσεις για τον εορτασμό της συμπλήρωσης των πρώτων 100 ετών από την ίδρυση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Με αφορμή την καθιερωμένη κοπής πίτας στις αρχές κάθε χρονιάς, το Τμήμα, τιμά την πορεία του ΤΕΕ με τρεις εκδηλώσεις την ίδια ημέρα, στην έδρα του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ στη Λάρισα, αλλά και στις Νομαρχιακές Επιτροπές Καρδίτσας και Τρικάλων. Στη Λάρισα η εκδήλωση θα γίνει στις 5 το απόγευμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας με επίτιμο προσκεκλημένο τον πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Γιώργο Ν. Στασινό.


Παραδοσιακοί χοροί  στο ΚΑΠΗ Αμπελώνα

Ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες η λειτουργία του τμήματος παραδοσιακών χορών στο ΚΑΠΗ Αμπελώνα. Η δράση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Τυρνάβου σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής - Πολιτιστικός Σύλλογος Τυρνάβου, Μορφωτικός Σύλλογος Τυρνάβου και Σύλλογος Γυναικών Βρυοτόπου - με αφορμή τη δημιουργία Δικτύου Φορέων Πρόληψης και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου μας.
Ο κύκλος των μαθημάτων θα έχει διάρκεια 2 μηνών, τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη στις 17:00 στο χώρο του ΚΑΠΗ Αμπελώνα και είναι δωρεάν.


Παράκληση και κήρυγμα στον Αγ. Αχίλλιο

Κάθε Τετάρτη, στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου, στις 5.30 μ.μ. τελείται η παράκληση σε έναν Άγιο, διαφορετικό κάθε φορά και στη συνέχεια ο π. Ραφαήλ πραγματοποιεί κήρυγμα με «Θέματα Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Κατήχησης».
Αύριο Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου θα ψαλεί η παράκληση στην Αγία Φιλοθέη. Το θέμα της ομιλίας θα είναι «Ο Ποιμήν ο Καλός».

 

Την Παρασκευή ο χορός των εφέδρων

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα θα κόψει ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Λάρισας στη διάρκεια χοροεσπερίδας την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στην 110 Π.Μ.

 

Ομιλία στη ΓΕΧΑ

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α.,θα γίνει ομιλία από τον π. Κύριλλο Ιατρό, ιεροκήρυκα, με θέμα: «Τό Ψαλτήριο: Ο γλυκύς συνοδοιπόρος του ανθρώπινου βίου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass