Χόρεψαν οι Σαρακατσαναίοι Λάρισας

Εντυπωσίασαν τα σύνολα των χορευτικών τμημάτων

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2024 13:45

Ο Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων Λάρισας «Ο Κατσαντώνης» διοργάνωσε με τεράστια επιτυχία την ετήσια χοροεσπερίδα του το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στο κατάμεστο κέντρο «Αστέρας».

Ο χοροδιδάσκαλος Δημήτρης Σαμουρέλης συντόνισε τη βραδιά και η πρόεδρος του Συνδέσμου Έφη Ρουπακιά καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, στέλνοντας ευχές για καλή χρονιά, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον ξεχωριστό καλεσμένο Νίκο Κατσαρό, που, όπως δήλωσε, έκανε γνωστό τον σύλλογο σε όλη την Ελλάδα. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ. Γεώργιος Μουτσιάνας.
Ακολούθησε ένα εντυπωσιακό σύνολο παραδοσιακών χορών από τον Σύνδεσμο Σαρακατσαναίων Λάρισας «Ο Κατσαντώνης».
Οι μικροί συνεχιστές της παράδοσης ζέσταναν τη βραδιά με τους χορούς τους, ενώ ακολούθησαν οι μεγαλύτεροι, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν, χορεύοντας με τον φλάμπουρα, με ζωηρές χορευτικές φιγούρες και αναπηδήσεις εκφράζοντας την τόλμη, τη λεβεντιά και την ορμητικότητα των Σαρακατσάνων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Ν. Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Χρήστος Καπετάνος και Ευαγγελία Λιακούλη, η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Γαλλιού, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων Αχιλλέας Κέλλας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κ.ά.
Μετά το πέρας των χορευτικών, ο κ. Δημήτρης Σαμουρέλης κάλεσε τους πολιτικούς να σύρουν πρώτοι τον χορό, με τους ίδιους να ακολουθούν το κάλεσμά του και να ανεβαίνουν στην πίστα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass