Κουρά στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Ανατολής

Ξεχωριστή Αγιοπνευματική εμπειρία, παρουσία Ιγνατίου και του Μεσογαίας Νικολάου

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2024 14:00

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Άλλη μία ξεχωριστή Αγιοπνευματική εμπειρία βίωσε την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου η επαρχία της Αγιάς και η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής.

Πρόκειται για την κουρά δύο νέων μεγαλόσχημων μοναζουσών, των αδελφών Θεοδόξης και Θεονίκης, Αυστριακής και Γερμανικής καταγωγής, αντιστοίχως, που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, προσκεκλημένος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αγιάς κ. Ιγνατίου, παρουσία και πολλών ευλαβών προσκυνητών.
Τον κ. Νικόλαο προσφώνησε ο κ. Ιγνάτιος, ο οποίος θύμισε τους στενούς πνευματικούς δεσμούς της Αδελφότητας με το Λαύριο, απ’ όπου ξεκίνησε, αλλά και τους στενούς δεσμούς των δύο ιεραρχών. Εξήρε την αγάπη του προσκεκλημένου Ιεράρχου για τον Μοναχισμό και ζήτησε τις ευχές του για την πνευματική προαγωγή των Ιερών Μονών της Μητροπόλεως Δημητριάδος. Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στο έργο της Μονής, που κάνει γνωστό τον Ορθόδοξο Μοναχισμό σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού την Αδελφότητα κοσμούν αδελφές από πολλά μέρη του κόσμου. Τέλος, εξήρε την προσφορά του κ. Νικολάου στην Εκκλησία μας και χαρακτήρισε την παρουσία του «δωρεά του Θεού».
Από τη μεριά του, ο κ. Νικόλαος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της ακολουθίας της Μοναχικής Κουράς, επισημαίνοντας ότι, «μαζί με την κατήχηση προ του Βαπτίσματος, είναι οι μόνες διαλογικές Ακολουθίες. Εδώ στέκεται κανείς μόνος ενώπιον του Θεού και δίδει σκληρές υποσχέσεις, που προκαλούν φόβο και συνοχή. Αγαπώ ιδιαιτέρως τον Μοναχισμό και νιώθω πρώτα μοναχός και μετά τα υπόλοιπα. Η ζωή του μοναχού είναι πολύ δυνατή μέσα μου και τη διεκδικώ στη ζωή και στην καθημερινότητά μου, όσο μπορώ, γι’ αυτό και με τόση χαρά βρέθηκα απόψε εδώ».
Ο κ. Νικόλαος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον κ. Ιγνάτιο για την αδελφική του πρόσκληση, καθώς επίσης και στην Αδελφότητα, εξαίροντας την αδελφοσύνη, την ενότητα, την περιχώρηση, την κοινωνία που τη χαρακτηρίζουν. Ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε, τέλος, στις δύο νέες μεγαλόσχημες μοναχές να ευχαριστήσουν στον Κύριο, να γίνουν Θεόμορφες και Χριστόμορφες, η δε μοναχική τους ζωή να είναι πολύκαρπη και καλλίκαρπη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass