Φωτοβολταϊκός σταθμός στον Πυργετό

* Από τη ΔΕΥΑ Δήμου Τεμπών

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2024 14:00

Υπογράφηκε στο Δημαρχείο Τεμπών η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ενός φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 1.000 KW, κάνοντας χρήση του εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού», προϋπολογισμού 629.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο δήμαρχος Τεμπών και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Τεμπών Γιώργος Νικολάου και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «Zillion Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» Βασίλειος Ζιώγος. Ακολούθησε συζήτηση επί των χρονοδιαγραμμάτων κατασκευής του έργου, στο Γραφείο Δημάρχου, με τη συμμετοχή της προϊσταμένης της Τεχνικής Υπηρεσίας Γεωργίας Τσιτσιουβά, και της μηχανικού, Γεωργίας Χαδουλού.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», από τον άξονα προτεραιότητας «Περιβάλλον»:
«Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων».
«Ένα ακόμα σημαντικό έργο της ΔΕΥΑ Τεμπών υλοποιείται. Πρόκειται για το έργο ενός φωτοβολταϊκού σταθμού, που σχεδιάσαμε, διεκδικήσαμε και πλέον συμβασιοποιήθηκε, ανοίγοντας τον δρόμο για την κατασκευή του. Πρόκειται για ένα έργο με πολλαπλά οφέλη, οικονομικά και περιβαλλοντικά, καθώς με την ολοκλήρωσή του θα μειώσει σημαντικά το κόστος ενέργειας που σήμερα δαπανά η ΔΕΥΑΤ, καλύπτοντας κατά μεγάλο μέρος τις ενεργοβόρες εγκαταστάσεις ύδρευσης. Θα ήθελα για ακόμα μία φορά να ευχαριστήσω θερμά τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑ, γιατί πάρα την έλλειψη προσωπικού, με συνεργασία μεταξύ τους, υλοποιούν τους στόχους που θέτουμε ως Δημοτική Αρχή», δήλωσε ο δήμαρχος κ. Μανώλης.
Αντικείμενο του έργου αποτελεί η προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ενός φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 1.000 KW, κάνοντας χρήση του εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού. Ο Φ/Β θα εγκατασταθεί σε δημοτική έκταση στη θέση «Μεριάς» της κτηματικής περιφέρειας Πυργετού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass