Επιτροπές για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών

* Ζήτησε το Δ.Σ. της ΠΟΒΕΕΛΑ, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2024 14:20

Προβλήματα και προτάσεις επίλυσή τους, που αφορούν στη λειτουργία των λαϊκών αγορών, κατέθεσαν στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιομηχανικών Ειδών Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΒΕΕΛΑ).

Στη συνάντηση συμμετείχαν η πρόεδρος της ΠΟΒΕΕΛΑ Στεφανία Τζοάνου, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Τσιαχτάνης και ο ταμίας Σπυρίδων Κέκος, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, επισήμαναν πως «υπάρχουν αρκετά ζητήματα προς εξέταση και επίλυση όσον αφορά το φορολογικό, το ασφαλιστικό, αλλά και το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών Βιομηχανικών Ειδών. Όσον αφορά το φορολογικό και ασφαλιστικό σημειώθηκε πως οι συντελεστές υπολογισμού εισφορών λαμβάνουν υπόψη το σύνολο των ημερών κάθε μήνα, ενώ στην πραγματικότητα οι λαϊκές αγορές των Περιφερειών λειτουργούν το ανώτερο 15 ημέρες τον μήνα.
Συνεπώς, υπάρχει μια ασυνέπεια ρεαλιστικού υπολογισμού φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών.
Πρόταση της ΠΟΒΕΕΛΑ είναι η σύσταση εννιαμελών Επιτροπών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, που έργο τους θα είναι η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των λαϊκών αγορών.
Στις επιτροπές αυτές καλό είναι να συμμετέχουν εκπρόσωποι της Περιφέρειας, των Δήμων και των Συλλόγων που εκπροσωπούν τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών.
Με τη σύσταση αυτών των Επιτροπών θα γίνεται καταγραφή των ζητημάτων που προκύπτουν, θα εξετάζονται προτάσεις και θα δίνονται λύσεις. Ουσιαστικά θα είναι ένας μικρός «οργανισμός» λειτουργίας των λαϊκών αγορών».
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με δέσμευση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας για νέα συνάντηση μαζί τους, με τη συμμετοχή βουλευτών της Θεσσαλίας, του αντιπεριφερειάρχη Εμπορίου, εκπροσώπων της ΚΕΔΕ και άλλων παραγωγικών φορέων, όπως Επιμελητηρίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass