Παγώνει ο δρόμος Λάρισα - Φάρσαλα

*ΑΙΤΙΑ ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ *ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟ

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2024 14:11

«Λόγω του υψηλού κόστους της αντιμετώπισης των ζημιών από τις πρωτόγνωρες φυσικές καταστροφές στην περιοχή της Θεσσαλίας, που θα υπερβεί τα 3 δισ. ευρώ, δεν μπορεί να υλοποιηθεί στην παρούσα φάση ο δρόμος Λάρισας-Φαρσάλων» ξεκαθάρισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο της απάντησης που έδωσε στη Βουλή στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, για την κατασκευή του φράγματος στη Σκοπιά Φαρσάλων.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δευτερολογία του έθεσε στον αρμόδιο Υπουργό το ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε ένα επίσης σημαντικό έργο στην περιοχή μας, που το μελετούμε χρόνια, τον δρόμο Λάρισας-Φαρσάλων, για τον οποίο δρόμο υπήρχε και δέσμευση του Πρωθυπουργού τον Φεβρουάριο του ‘23 στο Περιφερειακό Συνέδριο Θεσσαλίας για την υλοποίηση του έργου. Μένει να βρεθεί χρηματοδότηση για την υλοποίηση και αυτού του έργου. Οι μελέτες ολοκληρώνονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - αν δεν έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Αναμένουμε να ακούσουμε, και οι κάτοικοι των Φαρσάλων και της Θεσσαλίας γενικότερα, πότε θα ολοκληρωθούν οι μελέτες και πότε κυρίως θα μπουν μπουλντόζες για να ξεκινήσει να πραγματοποιείται αυτό το σημαντικό εμβληματικό έργο».
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Ο Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας στον κυβερνητικό βουλευτή, επισήμανε ότι «στη δεύτερη παρατήρηση, γιατί μιλήσατε για έργα που είχαμε δεσμευτεί και πριν τις εκλογές, θέλω να είμαι ειλικρινής. Αντιλαμβάνεστε ότι το κόστος της αντιμετώπισης της φυσικής καταστροφής στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας θα υπερβεί τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, αρκετά πάνω από τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Μόνο στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το κόστος σήμερα υπολογίζεται στα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ θα στοιχίσει η μόνιμη αποκατάσταση σιδηροδρομικού δικτύου και όπως γνωρίζετε -το έχουμε συζητήσει, σας έχω δώσει και συγκεκριμένα στοιχεία- περίπου 900 εκατομμύρια η μόνιμη, με υψηλότερη ανθεκτικότητα, αποκατάσταση δρόμων και γεφυρών, πέρα από τα σχολεία που είναι χρηματοδότηση από τον ιδιωτικό τομέα, από τους εφοπλιστές. Αντιλαμβάνεστε ότι από την Ευρώπη αυτήν τη στιγμή οι διαθέσιμοι πόροι είναι 600 εκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανεκτικότητας. Θα πρέπει συνεπώς να βρούμε τους πόρους για την κάλυψη αυτών των πράγματι αναγκαίων παρεμβάσεων στην περιοχή της Θεσσαλίας. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες άλλες επιλογές, κάποιες άλλες πρωτοβουλίες δεν μπορούμε να τις υλοποιήσουμε, γιατί είχαμε ένα έκτακτο γεγονός το οποίο χρειάζεται την απόδοση συγκεκριμένων πόρων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass