Αντιδράσεις για τραυματισμό εργαζόμενης στο ΠΓΝΛ από πτώση πόρτας

*ΓΙΑΤΡΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2024 14:40

Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε ο τραυματισμός της εργαζόμενης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, όταν μια πόρτα έπεσε πάνω της.

Τον άμεσο έλεγχο της κατάστασης, από τις αρμόδιες αρχές, ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους το Σωματείο Εργαζομένων ΠΓΝΛ και το Σωματείο Ιατρών ΕΣΥ ΠΓΝΛ. Τοποθέτηση υπήρξε και από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλη Γιαννάκο.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση των εργαζομένων και των ιατρών έχει ως εξής:
«Κατόπιν της κοινής συνεδρίασης των συλλόγων εργαζομένων και ιατρών ΕΣΥ ΠΓΝΛ, θα θέλαμε να καταγγείλουμε το συμβάν με τη συνάδελφο του Ακτινολογικού Εργαστηρίου που τραυματίστηκε από πτώση της πόρτας στον χώρο αναμονής του Ακτινολογικού Τμήματος.
Από κλινική εξέταση και εργαστηριακό έλεγχο στο ΤΕΠ διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάταγμα στο χέρι της στο ύψος της πηχεοκαρπικής άρθρωσης, για την αντιμετώπιση του οποίου τοποθετήθηκε γύψος, ενώ έφερε και ελαφρύ τραυματισμό στο κεφάλι και στο πόδι. Στη θέση της συναδέλφου θα μπορούσε να βρεθεί οποιοσδήποτε άλλος συνάδελφος, συνοδός, ασθενής, χρήστες υγείας.
Είναι αυτονόητο ότι οι εργαζόμενοι που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους πρέπει να είναι και να νιώθουν ασφαλείς μέσα στους χώρους εργασίας τους. Η διερεύνηση των συνθηκών, υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε το δυσάρεστο αυτό συμβάν, δεν είναι δική μας ευθύνη και ζητάμε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξακρίβωση των συνθηκών που έγινε αυτό το εργατικό ατύχημα και κυρίως να μεριμνήσει για την πρόληψη παρόμοιων συμβάντων, προχωρώντας σε πλήρη έλεγχο όλων των χώρων του Νοσοκομείου.
Είναι ευθύνη της κάθε Διοίκησης η ασφάλεια των εργαζομένων, των χρηστών υγείας και των επισκεπτών στον χώρο του Νοσοκομείου και η προστασία από παρόμοια περιστατικά που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα αυτών.
Ζητάμε άμεσα τον έλεγχο της επιθεώρησης εργασίας.
Ευχόμαστε στη συνάδελφό μας γρήγορη και όσο το δυνατόν ανώδυνη ανάρρωση».
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ
Τοποθέτηση για το περιστατικό είχαμε και από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, λέγοντας τα εξής: «Απίστευτο κι όμως ελληνικό. Πόρτα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας καταπλάκωσε και τραυμάτισε συνάδελφο. Να φοράμε κράνος.
Ξημερώματα Σαββάτου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας τεχνολόγος κλήθηκε να μεταβεί με το φορητό ακτινολογικό – ακτινογραφικό μηχάνημα στο Τμήμα Νεογνών για να κάνει ακτινογραφία σε νεογνό. Όταν έφθασε στο Τμήμα Νεογνών την ενημέρωσαν ότι θα χρειαστούν ακόμα μία ακτινογραφία σε άλλο νεογνό.
Η συνάδελφος τεχνολόγος επικοινώνησε με τη δεύτερη συνάδελφο τεχνολόγο βάρδιας και ζήτησε να φέρει ακόμα μία κασέτα στο Τμήμα Νεογνών προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ακτινογραφία. Όντως η τεχνολόγος ξεκίνησε να πάει στο Τμήμα Νεογνών.
Άκουσε και είδε κάποιες κινήσεις από ένα άτομο που φάνηκαν ύποπτες και με σκοπό να ασφαλίσει το Τμήμα που θα ήταν χωρίς φύλαξη έκλεισε τη διπλή πόρτα του διαδρόμου της αναμονής του Ακτινολογικού.
Τότε η πόρτα έπεσε πάνω της και την καταπλάκωσε, με αποτέλεσμα να χτυπήσει ελαφρά, όπως αποδείχτηκε από την εξέταση στο κεφάλι της και το πόδι της, αλλά δεν συνέβη το ίδιο με το αριστερό χέρι της, το οποίο υπέστη κάταγμα στο ύψος της πηχεοκαρπικής (ΠΧΚ) άρθρωσης. Στη συνάδελφο δόθηκε από το ΤΕΠ 1 μήνας αναρρωτική άδεια.
Να διενεργηθεί επείγουσα έρευνα για να δούμε εάν είναι δολιοφθορά ή κακή κατασκευή ή λόγοι μη συντήρησης. Η πόρτα μάλλον ήταν βγαλμένη. Αν είναι δυνατόν!
Θα πρέπει να κυκλοφορούμε με κράνος εντός των νοσοκομείων για να προστατευόμαστε από πόρτες, σοβάδες, ψευδοροφές, τοίχους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass