Διαχρονικά τα προβλήματα της Αλεξανδρινής

Καταγγέλλουν οι κάτοικοι * Συνάντηση με βουλευτές

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2024 16:30

Προβλήματα του οικισμού της Αλεξανδρινής, του Δήμου Αγιάς, συζήτησαν οι κάτοικοι, στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργάνωσαν στον οικισμό.

Σε ομιλία του ο πρόεδρος του οικισμού κ. Ηλίας Κίτσιος αναφέρθηκε σε όλα όσα ταλανίζουν εδώ και χρόνια τους κατοίκους, τα οποία,  όπως υποστήριξε, παραμένουν άλυτα εδώ και χρόνια. Αναλυτικά:

ΜΥΔΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ
Επισήμανε ότι «η μυδοκαλλιέργεια είναι καταστροφή για τα παράλια της Λάρισας Στόμιο, Αλεξανδρινή, Κουλούρα, Μεσάγγαλα και Καστρί Λουτρό, και όχι μόνο. Ο περιφερειάρχης κ. Κουρέτας, οι δήμαρχοι Αγιάς και Τεμπών δήλωσαν ότι δεν μπορεί, με την κοινωνία συνολικά αντίθετη, να δεχτούν τέτοια παρέμβαση. Να σημειωθεί ότι η παραπάνω προσπάθεια για μυδοκαλλιέργεια είναι έωλη νομικά και στερείται κάθε δικαιώματος». Ο κ. Κίτσιος σημείωσε πως «μυδοκαλλιέργεια σημαίνει καταστροφή των παραλίων της Λάρισας».

ΤΙΤΛΟΙ
Σχετικά με την εξαγορά και την έκδοση των τίτλων, είπε πως «με τον νομικό μας σύμβουλο, κ. Κούτα Βασίλη, τον δήμαρχο Αγιάς, κ. Γκουντάρα, και τον δήμαρχο Τεμπών, κ. Μανώλη, σε συναντήσεις υψηλού κυβερνητικού επιπέδου εξήγησαν την ανάγκη να σταματήσει η αδικία και να συνεχιστεί η ροή της εξαγοράς και των τίτλων».
Επίσης, είπε πως «πρέπει να σταματήσει η αδικία. Άλλοι να έχουν πάρει τίτλους και άλλοι όχι. Πράγμα που έγινε με την παράνομη και αντιδεοντολογική ενέργεια του πρώην υφυπουργού, κ. Βεσυρόπουλου, με τη δικαιολογία «Εγώ κάνω νόμο και εσείς κάνετε εξαγορά και δίνετε τίτλους…;». Ο δε νόμος που έφτιαξε είναι τρισχειρότερος και αποτρεπτικός. Ψηφίστηκε δε δυόμισι χρόνια μετά. Πρέπει το θέμα να λυθεί άμεσα».

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ
Για την παροχή ρεύματος στον οικισμό δήλωσε πως «έγινε σίριαλ» και σημείωσε ότι «ο δήμαρχος Αγιάς πρέπει να δώσει τη λύση. Τέσσερα χρόνια περιμένουμε την όδευση του δικτύου μέχρι τα όρια του οικισμού, αξίας 85.000 ευρώ. Και ένας άνθρωπος να το ζητάει είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε, πόσο μάλλον 340 σπίτια και 56 κατασκευές να το στερούνται. Επιτέλους δεν είναι πλέον ανεκτό από κανέναν.
Οι δρόμοι, οι πλατείες και οι κοινόχρηστοι χώροι διά νόμου από τον Ν. 2386/96 έχουν παραχωρηθεί στον Δήμο Αγιάς χωρίς άλλη διατύπωση. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει έστω και ένας δρόμος ασφαλτοστρωμένος. Πόσο να αντέξουμε την αδιαφορία; Υπάρχουν χειρότερες παραλείψεις και ενέργειες που γίνονται σε βάρος του οικισμού, χωρίς οι κάτοικοι να έχουν ενημερωθεί και να γνωρίζουν. Τουλάχιστον δικαιούμαστε να γνωρίζουμε και να πούμε τη γνώμη μας. Αλλά αυτό δεν έγινε. Γιατί τέτοια υποτίμηση; Να είστε σίγουροι ότι τίποτα δεν τελείωσε…».
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι παρευρισκόμενοι βουλευτές κ. Β. Κόκκαλης και κ. Ευαγγ. Λιακούλη, στις τοποθετήσεις τους, υποσχέθηκαν ότι θα προχωρήσουν σε ενέργειες και προσπάθειες, για τη λύση όλων των παραπάνω των προβλημάτων.
Ο καλεσμένος του Συλλόγου Αλεξανδρινής, πρώην γενικός διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κώστας Μέγας, τόνισε ότι «όσο μένουν άλυτα τα προβλήματα που ανέφερε ο Πρόεδρος, τόσο θα αυξάνονται οι πιέσεις και οι παρεμβάσεις στον οικισμό. Οι υπεύθυνοι πρέπει άμεσα να δώσουν λύσεις».
Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δ. Τσέτσιλας δήλωσε την υποστήριξή του στην Αλεξανδρινή, που, όπως τόνισε, «δικαιούται να αντιμετωπιστεί με αίσθημα κατανόησης και ευθύνης».
Ο αντιδήμαρχος κ. Ξαφάρας Κώστας εξέφρασε την έκπληξή του για το μέγεθος των προβλημάτων, δηλώνοντας αλληλέγγυος με τον σύλλογο και τις διεκδικήσεις του.
Μήνυμα έστειλε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας με τις ευχές του και ο βουλευτής της ΝΔ κ. Χρήστος Καπετάνος.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι κάτοικοι της Αλεξανδρινής έκοψαν την καθιερωμένη πίτα, χόρεψαν και γλέντησαν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass