«Βρέχει» σοβάδες στη Λάρισα

Από ασυντήρητες κατοικίες * Σε εργασίες αποκατάστασης προχωρούν οι ιδιοκτήτες τους σε διάφορα μέρη της πόλης * Ποιοι έχουν την ευθύνη αν συμβεί κάτι

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2024 16:50

Το τελευταίο διάστημα «βρέχει» σοβάδες στο κέντρο της Λάρισας και από τύχη μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πεζοί που να έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Βέβαια, ο σοβάς δεν πέφτει από τον ουρανό, αλλά από προσόψεις παλαιών πολυκατοικιών, κυρίως αυτών που έχουν επιβαρυνθεί από την υγρασία και δεν έχουν συντηρηθεί.

Μία τέτοια περίπτωση αφορά πολυκατοικία στο κέντρο, όπου η φθορά της δεν άφησε πολλά περιθώρια να μην ξεκινήσουν επειγόντως εργασίες αποκατάστασης, καθώς είχαν «βγει στον αέρα» μέχρι και τα μπετοσίδερα.
Φοβούμενοι οι ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας ότι ενδέχεται να πέσουν κομμάτια από σοβά και μπετόν, έγιναν παράδειγμα προς μίμηση προκειμένου να μην αποκολληθούν, γιατί θα μπορούσε να είχε οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό ή ακόμη και απώλεια ζωής, λόγω του ύψους και της ορμής με την οποία φθάνουν στο έδαφος τα κομμάτια.
Τέτοιες εργασίες οφείλουν να γίνουν σε όλες τις παλιές πολυκατοικίες της πόλης, καθώς υπάρχουν αρκετά περιστατικά πτώσεων σοβάδων από μπαλκόνια και άλλα σημεία οικοδομών, ή ακόμη και κομματιών μπετόν, από κακοσυντηρημένες πολυκατοικίες ή άλλα κτίσματα. Και δεν πρόκειται μόνο για διατηρητέα, αλλά και για σύγχρονα κτίρια.
Την ευθύνη για τη συντήρηση των προσόψεων των κτιρίων, που «βλέπουν» σε δρόμους, πεζοδρόμια και πλατείες ή άλλους κοινόχρηστους χώρους, έχουν αποκλειστικά και μόνο οι ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι μετά από παρατήρηση - καταγγελία έχουν διορία τριών ημερών για να τις αποκαταστήσουν, αφού ενημερωθούν οι αρμόδιες Αρχές (Εισαγγελέας, ΕΛΑΣ).
Αν ο ιδιοκτήτης δεν συμμορφωθεί, ο Δήμος αναλαμβάνει μέσω ειδικής εργολαβίας την αποκατάσταση, και τα έξοδα αυτής τα χρεώνει στον ιδιοκτήτη της κατοικίας ή της επιχείρησης, ανάλογα με την περίπτωση του ακινήτου, αποστέλλοντας τον λογαριασμό.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass