Με παιδεία αντιμετωπίζεται η νεανική εγκληματικότητα

ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2024 15:11

Διάλεξη με θέμα: «Νεανική Εγκληματικότητα. Γιατί; Υπάρχει λύση!» διοργάνωσε η Ελεύθερη Ευαγγελική Εκκλησία Λάρισας στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο. Τις διαστάσεις, τις αιτίες και τις προσπάθειες θεραπείας του προβλήματος της νεανικής εγκληματικότητας, που καθημερινά όλο και περισσότερο ταλαιπωρεί την ελληνική νεολαία, αλλά και την κοινωνία μας ολόκληρη, διαπραγματεύτηκε ο δικηγόρος Τέρτιος Πετροβατζής.

Ο ομιλητής παρουσίασε την έκταση και τα αίτια του προβλήματος, τον τρόπο που ο Νόμος αντιμετωπίζει τη νεανική εγκληματικότητα, τα αναμορφωτικά μέτρα που αυτός επιτάσσει, προκειμένου να αποτρέψει τους ανήλικους παραβατικούς από την τέλεση νέων εγκλημάτων. Τόνισε ότι η επιβολή εξωτερικών καταναγκασμών είναι αναποτελεσματική, εάν δεν δομηθούν μέσα στους νέους ανασταλτικές δυνάμεις της ροπής σε παραβατικές συμπεριφορές.
Και τέτοια δόμηση μέσα στον ανήλικο ενός συστήματος αρχών ανασχετικών της σύμφυτης τάσης προς το κακό είναι εφικτή μέσω της διδασκαλίας, της μάθησης, του πρότυπου παραδείγματος, της παιδείας. Η σμίλευση ήθους απαιτεί συστηματική προσπάθεια που ξεκινά από την οικογένεια. Οποιαδήποτε προσπάθεια όμως είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, εάν δεν μπολιαστεί η ξεπεσμένη φύση του ανθρώπου και δεν κτιστεί μέσα του ο νέος άνθρωπος μέσω μιας συνεχούς ένωσης με τον Ιησού Χριστό. Η εκδήλωση έκλεισε με το χαρακτηριστικό χωρίο από την Καινή Διαθήκη: «Ώστε μόνο εάν κάποιος είναι στερεά ενωμένος με τον Χριστό είναι νέο κτίσμα» (Β’ Κορινθίους 5:17).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass