«Αγριο πλιάτσικο» μετά τις πλημμύρες

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2024 15:21

Ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, κατέθεσε η βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, για την ανάγκη επιπλέον αστυνόμευσης στις πλημμυρόπληκτες περιοχές του ν. Λάρισας, εξαιτίας των αυξημένων κλοπών ηλεκτρολογικού υλικού και αγροτικών μηχανημάτων, όπως αναφέρουν τοπικά ρεπορτάζ και μαρτυρίες. Όπως επισημαίνει στο κείμενο της ερώτησής της η βουλευτής Λάρισας:

«Τελειωμό φαίνεται να μην έχουν τα προβλήματα των πλημμυροπαθών κατοίκων του ν. Λάρισας -και ιδίως των αγροτικών περιοχών του νομού- αφού οι απώλειες των περιουσιών τους συνεχίζονται ακόμη και μετά το πέρας των καταστροφικών θεομηνιών Daniel και Elias, αυτή τη φορά εξαιτίας του αυξανόμενου και προκλητικού ‘’πλιάτσικου’’ που παρατηρείται σε καλώδια και μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ, όπως και αγροτικών μηχανημάτων... ...Κατόπιν τούτων και δεδομένου ότι το ‘’SOS’’ που εκπέμπουν οι Θεσσαλοί παραγωγοί μετά τη διπλή θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου, αυτή τη φορά για περιουσιακές απώλειες που σημειώνονται εξαιτίας της αυξανόμενης ανομίας και παραβατικότητας στις πλημμυρόπληκτες περιοχές, πρέπει να εισακουστεί πάραυτα από την Πολιτεία». Αλλά και επειδή το νέο δεδομένο των κλοπών υλικών και μηχανημάτων που είναι κρίσιμα για τη συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας, αποτελεί το ‘’τελειωτικό’’ χτύπημα στους αγρότες τόσο του ν. Λάρισας, όσο και ευρύτερα της Θεσσαλίας, οδηγώντας τους, μαθηματικά, σε σκέψεις για την εγκατάλειψη του τόπου τους, όπως και των καλλιεργειών τους», η Ευαγγελία Λιακούλη ρωτά τον αρμόδιο υπουργό αν έχουν υποπέσει τα παραπάνω στην αντίληψή του, καθώς και πώς σκοπεύει να αντιδράσει; Προτίθεται να ενισχύσει τα επαρχιακά αστυνομικά τμήματα με επιπλέον προσωπικό, προκειμένου να υπάρξει πλήρης αστυνόμευση των πλημμυρόπληκτων αγροτικών περιοχών του ν. Λάρισας και ευρύτερα της Θεσσαλίας, υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων της ‘’πλιατσικολόγησης’’ ηλεκτρολογικού υλικού και αγροτικών μηχανημάτων;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass