Συντήρηση και ανεφοδιασμός των drone ΗΠΑ στην 110 Π.Μ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΒΑΣ. ΒΙΛΙΑΡΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2024 14:01

Στη «συντήρηση και τον ανεφοδιασμό μη επανδρωμένων αεροχημάτων (drone) των ΗΠΑ που είναι εγκατεστημένα στην 110 Π.Μ. στη Λάρισα» αναφέρεται ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασ. Βιλιάρδος με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Ο βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών αφού αναφέρεται στα εγκατεστημένα στη Λάρισα, μη επανδρωμένα αεροχήματα (UAV) ΜΌ-9 Reaper των ΗΠΑ σημειώνει πως «κρίνουμε ότι όφειλε να έχει εξασφαλιστεί κάποιο οικονομικό όφελος από την παραχώρηση των εγκαταστάσεων αυτών, τουλάχιστον όσον αφορά στις δαπάνες λειτουργίας και στις επενδύσεις σε εγκαταστάσεις υποδοχής και υποστήριξης των ανωτέρω σκαφών, κυρίως, ώστε να μην επιβαρύνεται από τη λειτουργία τους ο κρατικός προϋπολογισμός. Επίσης, όφειλε να έχει εξασφαλιστεί η συνεργασία με εγχώριες βιομηχανίες και εκπαιδευτικά ιδρύματα για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Ερωτάται ο κ. Υπουργός: Γίνεται συντήρηση των ανωτέρω αναφερόμενων αεροσκαφών εντός της Ελλάδος, είτε στη Λάρισα, είτε αλλού; Αν ναι, σε ποιο βαθμό; Περαιτέρω, έχουν γίνει επενδύσεις στις ανωτέρω αναφερόμενες βάσεις εντός Ελλάδος για τη συντήρηση των ως άνω αεροσκαφών; Οι δε προσλήψεις προσωπικού υποστήριξης αυτών των αεροσκαφών αφορούν σε ημεδαπούς ή σε αλλοδαπούς, που μετεγκαταστάθηκαν εντός Ελλάδος;  Έχουν γίνει νέες επενδύσεις για την εξυπηρέτηση των ανωτέρω αεροσκαφών (στέγαση και αποθήκευση πυρομαχικών και ανταλλακτικών) και υπάρχουν εγκαταστάσεις εκπαίδευσης και χειρισμού τους από την Ελλάδα; Εάν χρησιμοποιούνται οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις, υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας των ανωτέρω αεροσκαφών, χωρίς να επιβαρύνονται οι ανειλημμένες υποχρεώσεις των ελληνικών στρατιωτικών Μονάδων που παρέχουν υπηρεσίες βάσης στα εν λόγω αεροσκάφη;  Από που προμηθεύονται καύσιμα τα ανωτέρω αεροσκάφη, ειδικά τα ΜΕΑ ΜΟ-9 Reaper και RQ-4 Global Hawk; Τι είδους καύσιμα χρησιμοποιούν και τι είδους μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται κατά τη μεταφορά των καυσίμων τους;» καταλήγει η ερώτηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass