Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου Βιολογικού Καθαρισμού Δαμασίου

ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2024 15:31

Συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α. Τυρνάβου συντήρησαν τις κεντρικές εγκαταστάσεις ύδρευσης στον Προφήτη Ηλία του Τυρνάβου και πιο συγκεκριμένα, στα κτίρια και τις δεξαμενές που υδροδοτούν τον Τύρναβο. Οι εργασίες αυτές είναι σε συνέχεια όσων γίνονται σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Τυρνάβου.

Παράλληλα, ξεκίνησαν οι εργασίες του νέου Βιολογικού Καθαρισμού Δαμασίου και είναι ο τέταρτος Βιολογικός της Δ.Ε.Υ.Α. Τυρνάβου. Η νέα εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του οικισμού Δαμασίου του Δήμου Τυρνάβου κατασκευάζεται σε αγροτεμάχιο του Δήμου, έκτασης περί τα 10.900 τ.μ., σε απόσταση περί τα 700 μέτρα ΝΑ του οικισμού.
Η μέθοδος επεξεργασίας είναι με σύστημα ενεργού ιλύος με χρήση μεμβρανών MBR με παράλληλη απομάκρυνση αζώτου και χημική αποφωσφόρωση και δυναμικότητας 1.444 ισοδύναμων κατοίκων. Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.982.984,10 € και χρηματοδοτείται από το Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Ο χρόνος κατασκευής είναι 18 μήνες. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου «Μαζί με τις υπηρεσίες και το προσωπικό του Δήμου και της ΔΕΥΑ, που δίνει τον καλύτερό του εαυτό, θα συνεχίσουμε την υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων που θα διευκολύνουν τη ζωή των συνδημοτών μας, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε από την κυβέρνηση και την περιφέρεια την υλοποίηση έργων που είναι απαραίτητα για την προστασία του λαού μας και των παιδιών μας, αλλά και έργα υποδομών για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass