Σε νέα επιχειρησιακή βάση η ΕΟΔΥΑ

*ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ *ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2024 14:11

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή και επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας Επιχειρησιακής Βάσης της ΕΟΔΥΑ στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ. Οι εθελοντές, οι επίσημοι προσκεκλημένοι και οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τον εθελοντισμό και την προσφορά της ΕΟΔΥΑ στην κοινωνία.

Έπειτα από την τέλεση του αγιασμού από τον π. Αριστείδη, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Ιερώνυμου στους εθελοντές, ακολούθησε ενημέρωση από τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΟΔΥΑ κ. Ξενοφώντα Λέτσα. Ο κ. Ξενοφών Λέτσας ανέφερε ότι η ΕΟΔΥΑ δεν είναι απλά μια ομάδα, αλλά μία μεγάλη ενωμένη οικογένεια, η οποία έχει μια συνεχόμενη ποιοτική, δυναμική και ανοδική πορεία από την ίδρυσή της το 2017, μέχρι σήμερα.
Οι 127 Εθελοντές Διασώστες που είναι ενταγμένοι στο δυναμικό της την καθιστούν την πολυπληθέστερη Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και μία από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα. Μια ομάδα η οποία είναι άρτια εκπαιδευμένη, εξοπλισμένη, οργανωμένη με καθημερινή πολυεπίπεδη παρουσία και προσφορά στην κοινωνία.
Από την ίδρυσή της μέχρι και την ημέρα των εγκαινίων έχουν πραγματοποιηθεί 1.101 ημέρες εθελοντικών δράσεων από τις 9 εκπαιδευτικές σειρές Εθελοντών, μεταξύ αυτών και συμβάντα εκτάκτων καταστάσεων στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας (Πυρκαγιές - Πυρασφάλεια 2019-23, Σεισμός 2021, Δυστύχημα Τεμπών 2023, Πλημμύρες 2023 κτλ.). Οι εθελοντικές ώρες που πραγματοποιήθηκαν αυτά τα χρόνια ξεπερνούν τις 30.000 ώρες ανιδιοτελούς προσφοράς. Η ΕΟΔΥΑ εντάχθηκε για πρώτη φορά στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας το 2019 (απ. 28/2019). Με την εφαρμογή του νέου Νόμου 4662, επικαιροποιήθηκε η ένταξή της στο νέο «Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας», αρχικά με 62 πιστοποιημένους Εθελοντές διασώστες και στο μέλλον θα ενταχθούν και οι υπόλοιποι.
Επίσης ανέφερε, ότι οι ανάγκες της ΕΟΔΥΑ σχετικά με τη στέγασή της αρχικά καλύφθηκαν με τη διάθεση - παραχώρηση του πρώην Αγροτικού Ιατρείου Νίκαιας το 2019. Οι ανάγκες όμως τα επόμενα χρόνια αυξήθηκαν και ο υφιστάμενος χώρος δεν επαρκούσε για να καλύψει τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των εθελοντών.
Το καλοκαίρι του 2023, σε συνάντηση με παράγοντες του Δήμου Κιλελέρ (κ. Δήμαρχο και Αντιδημάρχους), ζητήθηκε ανεπίσημα η παραχώρηση του πρώην Νηπιαγωγείου. Τις επόμενες εβδομάδες κατατέθηκε επίσημο αίτημα στον Δήμο Κιλελέρ και, τον Δεκέμβριο του 2023, το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του παραχώρησε στην ΕΟΔΥΑ τον χώρο του πρώην Νηπιαγωγείου Νίκαιας. Ένα κτίριο ιστορικής και συναισθηματικής αξίας.
Η νέα επιχειρησιακή βάση της ΕΟΔΥΑ θα χρησιμοποιηθεί ως Εκπαιδευτικό και Επιχειρησιακό - Συντονιστικό Κέντρο διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων, στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας με χώρο επιχειρησιακής ευθύνης την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μετά το τέλος των χαιρετισμών, έγινε η κοπή της κορδέλας των εγκαινίων και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους εντυπωσιακούς χώρους της νέας «Επιχειρησιακή Βάσης». Αμέσως μετά ακολούθησε δεξίωση για όλους τους παρευρισκόμενους στον αύλειο χώρο της Βάσης της ΕΟΔΥΑ. Τέλος, τα μέλη της ΕΟΔΥΑ ευχαρίστησαν τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και δεσμεύτηκαν να είναι πάντα «Δίπλα στον Άνθρωπο, Δίπλα στην Κοινωνία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass