Βγήκαν στους δρόμους τα μπουλούκια!

*ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ *Η ΝΥΦΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2024 14:21

Από χθες το μεσημέρι άρχισαν τα όργανα της Αποκριάς στη Λάρισας. Η Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων και οι Λέσχες Πολιτισμού έδωσαν το σύνθημα για την έναρξη των τριήμερων καρναβαλικών εκδηλώσεων. Με χορούς και με τραγούδια, με κέφι και αστείρευτη διάθεση, μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές βρέθηκαν χθες στο προαύλιο του Μύλου του Παππά για να συνοδέψουν τη Νύφη και τα «μπουλούκια» καρναβαλιστών που ξεσήκωσαν την πόλη με τους αστεϊσμούς και τα τραγούδια τους.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θωμάς Ρετσιάνης βρέθηκε στον Μύλο, έσυρε τον χορό και σε δηλώσεις τους τόνισε ότι φιλοδοξία της Δημοτικής Αρχής είναι τα δρώμενα της Αποκριάς να γίνουν θεσμός της πόλης, ενσωματώνοντας έθιμα και μουσικές της παράδοσης με συνέργειες και συνεργασίες με όλο το καλλιτεχνικό δυναμικό και τους φορείς της πόλης. Για τον λόγο αυτόν, τα Μπουλούκια των μεταμφιεσμένων πέρα από την καθιερωμένη παρέλαση σε όλο το κέντρο της πόλης συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, βρέθηκαν στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, συμμετέχοντας στην αποκριάτικη γιορτή με «βασίλισσα» την κρέπα, στον πεζόδρομο της οδού Κούμα. Οι Λαρισαίοι μικροί και μεγάλοι υποδέχτηκαν με θέρμη τα μπουλούκια, χόρεψαν μαζί τους παραδοσιακούς χορούς και ξεφάντωσαν όπως επιτάσσει η παράδοση της Αποκριάς.
Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass