Η δύναμη της προσευχής και οι εν Λαρίση Aγιοι

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2024 15:10

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθέςo εσπερινός και η ημερίδα που οργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Λαρίσης και στην αίθουσα «Επιούσιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου για τους εκπαιδευτικούς Θεολόγους.


Μετά τον εσπερινό, στον οποίο ιερουργούσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, άρχισαν οι εργασίες της ημερίδας που συντόνισε ο δρ Σωτήριος Μπαλατσούκας, Καθηγητής - Άρχων Πρωτονοτάριος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Σε αυτή απεύθυναν χαιρετισμό ο Α. ΔΔΕ Λάρισας κ. Νικόλαος Ζέρβας και ο σύμβουλος Εκπαίδευσης Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων κ. Νικόλαος Παύλου που τόνισαν την προσφορά των εκπαιδευτικών Θεολόγων. Ακολούθησε η εισήγηση του κ. Χρήστου Μιχαλόπουλου, π. ΔΔΕ Κυκλάδων που αναφέρθηκε στη δύναμη της προσευχής, παραθέτοντας σκέψεις Πατέρων και Διδασκάλων της Εκκλησίας, ενώ ο βυζαντινολόγος κ. Σταύρος Γουλούλης έκανε λόγο για τους Λαρισαίους Αγίους, αρχίζοντας από τους μάρτυρες της περιοχής που ομολόγησαν με παρρησία την πίστη τους. Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος που συνέδεσε την προσευχή με τους Αγίους, τονίζοντας την προσφορά τους στην Εκκλησία και στην κοινωνία, και έκανε ειδικά λόγο για τον Άγιο από Λαρίσης Διονύσιο Καλλιάρχη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass