Χρεώνουν λογαριασμούς σε πλημμυρισμένα μη ηλεκτροδοτούμενα και ακατοίκητα σπίτια

Στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας - Eξαλλοι οι ιδιοκτήτες τους - Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας δεν ενέκρινε αίτημα της πρώην δημοτικής αρχής Παλαμά για απαλλαγές και μειώσεις πλημμυροπαθών στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΠ

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2024 13:45

Θύματα όχι μόνο της κλιματικής κρίσης, αλλά και της γραφειοκρατίας και της λογικής που έχει χαθεί, έχουν πέσει κάτοικοι της πλημμυρισμένης Μεταμόρφωσης Καρδίτσας, οι οποίοι αν και έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, εντούτοις καλούνται να πληρώσουν ακόμη και σήμερα τους λογαριασμούς ρεύματος και νερού!


Όσο και να ακούγεται παράλογο είναι πραγματικότητα, με βάση και τους λογαριασμούς που προσκόμισε στην «Ε» η Ε.Τ., η οποία αναγκάστηκε να μετεγκατασταθεί στη Λάρισα, καθώς το σπίτι της στη Μεταμόρφωση έχει καταστραφεί ολοσχερώς.
Κι ενώ οι πλημμυροπαθείς του Δήμου Λαρισαίων απολαμβάνουν απαλλαγές και μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΛ, οι κάτοικοι της Μεταμόρφωσης καλούνται να πληρώσουν κανονικά τους λογαριασμούς της Δημοτικής Επιχείρησης. «Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρει η κ. Ευαγγελία, το σχετικό αίτημα που υπέβαλε η πρώην δημοτική αρχή Παλαμά δεν εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενώ δεν υπήρξε καινούργιο αίτημα -έστω και διορθωμένο- από τη νέα δημοτική αρχή. Όσον αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος ότι αναστέλλεται η είσπραξη των απλήρωτων οφειλών, οι λογαριασμοί αποστέλλονται κανονικά στους πλημμυροπαθείς, εξοργίζοντάς τους.
Αν και τα σπίτια δεν ηλεκτροδοτούνται, η Επιχείρηση συνεχίζει να χρεώνει τα πάγια, τα δημοτικά τέλη ακόμη και την ΕΡΤ!
Και επειδή οι περισσότεροι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς από τον Σεπτέμβριο, οπότε και πλημμύρισαν, οι οφειλές τους τρέχουν κανονικά, όπως φαίνεται και από τους λογαριασμούς στις φωτογραφίες που παραθέτουμε.
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass