Σύντομες ειδήσεις

Η Αγιά τιμά την 25η Μαρτίου

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Με σειρά εκδηλώσεων θα γιορτασθεί και στην Αγιά η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξέδωσε ο Δήμος Αγιάς, από την 8η πρωινή αύριο Παρασκευή 22 Μαρτίου ως και της δύσεως του ηλίου τη Δευτέρα 25 Μαρτίου προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων, δημοτικών, ιδιωτικών καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., τραπεζών και οικιών.

Αύριο το πρωί της Παρασκευής, στα σχολεία θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες εορτές, με ομιλίες, ποιήματα και θεατρικά, ενώ στις 11:30 θα αποδοθούν τιμές στο Ηρώο των Πεσόντων Αγωνιστών από τους μαθητές παρουσία των τοπικών αρχών. Τη Δευτέρα, στις 10:30 π.μ., θα τελεσθεί η επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Αντωνίων (συγκέντρωση των επισήμων στον προαύλιο χώρο στις 10:15 π.μ.) και θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας.  Στις 11:00, θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων, θα κατατεθούν στεφάνια από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, οργανώσεις και φορείς, θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακουστεί ο Εθνικός μας Ύμνος. Στις 11:15, θα γίνει η παρέλαση στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αγιάς και των μαθητών των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ.

 

Συνέλευση κυνηγών Λάρισας
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Γενική Συνέλευση συγκαλεί την Κυριακή 7 Απριλίου και ώρα 9:00 π.μ. στo Επιμελητήριο Λάρισας (Παπακυριαζή 44) ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λάρισας.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: Εκλογή προέδρου Γενικής Συνέλευσης και Εφορευτικής επιτροπής, ανάγνωση έκθεσης πεπραγμένων και ελεγκτικής επιτροπής, έγκριση απολογισμού έτους 2023 και προϋπολογισμού έτους 2024, έκτακτη οικονομική εισφορά και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής επιτροπής. Σε περίπτωση μη απαρτίας (που είναι το πιθανότερο), η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί οριστικά την επόμενη Κυριακή 14 Απριλίου στον ίδιο χώρο και χρόνο και με αυτά τα θέματα.
Για να παραστεί μέλος στη Γενική Συνέλευση πρέπει να έχει απαραίτητα μαζί του την άδεια κυνηγίου περιόδου 2023-2024 και την αστυνομική ταυτότητα. Οι επιθυμούντες να θέσουν υποψηφιότητα, θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση μαζί με υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου το αργότερο μέχρι και την 23 Μαρτίου 2024 και ώρα 9:00 έως 13:00. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Συλλόγου από Δευτέρα έως Παρασκευή από 9:00 έως 13:00 και στο τηλ. 2410-533.913.

 

Συνέλευση κυνηγών Τυρνάβου

Καλούνται τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Τύρναβου και Περιχώρων σε Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 9:00 π.μ. στο γραφείο του Συλλόγου με τα εξής θέματα: Εκλογή προέδρου Γενικής Συνέλευσης και Εφορευτικής επιτροπής, ανάγνωση έκθεσης πεπραγμένων, ανάγνωση έκθεσης ελεγκτικής επιτροπής, έγκριση απολογισμού 2023 και προϋπολογισμού 2024, έκτακτη οικονομική εισφορά και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και ελεγκτικής επιτροπής. Σε περίπτωση μη απαρτίας (που είναι το πιθανότερο) η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 21 Απριλίου. Οι επιθυμούντες να θέσουν υποψηφιότητα, θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση μαζί με τη θεώρηση της άδειας τα τρία τελευταία χρόνια και να μην είναι τιμωρημένοι. Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας το αργότερο μέχρι και της 30 Μαρτίου και ώρα 9:00-13:00. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Σύλλογο από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-13:00 και στο τηλ. 24920-22142.

 

Πρόγραμμα Ακολουθιών Μεγάλης Τεσσαρακοστής
ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛΙΟ

Το πρόγραμμα των Ακολουθιών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Άγιο Αχίλλιο έχει ως εξής:  Κάθε Κυριακή στις 6.00 μ.μ. Αρχιερατικός Κατανυκτικός Εσπερινός.  Καθημερινά (Δευτέρα ως και Πέμπτη), στις 7.30 π.μ., Όρθρος-Ώρες-Εσπερινός (τον Απρίλιο 7 π.μ.). Δευτέρα και Τρίτη στις 5.00 μ.μ. το Μέγα Απόδειπνο (τον Απρίλιο 6 μ.μ.). Κάθε Πέμπτη στις 7.30 μ.μ. το Μέγα Απόδειπνο και η σύναξη νέων. Κάθε Τετάρτη στις 5.00 μ.μ. Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, στις 6.30 μ.μ. το εσπερινό κήρυγμα του π. Ραφαήλ («Θέματα ορθόδοξης κατήχησης») και στις 7.30 μ.μ. το Μέγα Απόδειπνο.
Την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 7.00 π.μ. Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Κάθε Παρασκευή στις 7.00 το πρωί Όρθρος-Ώρες-Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Κάθε Παρασκευή 2 Ακολουθίες Χαιρετισμών της Θεοτόκου: 7.30 το απόγευμα και 9.30 το βράδυ.
Κάθε Σάββατο 7.30 το πρωί Θεία Λειτουργία και κάθε Κυριακή 7.15 το πρωί Θεία Λειτουργία. Κάθε Σάββατο στις 5.00 μ.μ. ο Εσπερινός και το Μικρό Απόδειπνο (τον Απρίλιο 6.00 μ.μ.). Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου (Εθνική εορτή) στις 7.00 το πρωί Όρθρος-Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στις 10.30 π.μ. Δοξολογία. Την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 5.00 μ.μ. Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και στις 7.30 μ.μ. ο Μέγας Κανών. Την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 5.30 μ.μ. Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και Μέγα Απόδειπνο. Την Παρασκευή 19 Απριλίου Ακάθιστος Ύμνος, 2 Ακολουθίες, στις 7.00 το απόγευμα και στις 9.00 το βράδυ. Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής ΔΕΝ θα τελούνται κάθε Πέμπτη οι Παρακλήσεις στον Άγιο Λουκά.

 

Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Αγιά

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)Ο Δήμος Αγιάς ανακοινώνει ότι την προσεχή Κυριακή 24 Μαρτίου, Κυριακή της Ορθοδοξίας, στις 10:00 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Αγιάς, θα τελεσθούν δοξολογία και μνημόσυνο υπέρ πατρίδος πεσόντων αγωνιστών.

 

Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Τσαριτσάνη

Ο Δήμος Ελασσόνας τιμά τη μνήμη του μεγάλου διδασκάλου του γένους Κωνσταντίνου Οικονόμου του «εξ Οικονόμων», με τέλεση μνημοσύνου την Κυριακή της Ορθοδοξίας 24 Μαρτίου 2024 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τσαριτσάνη. Θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ελασσόνας κ.κ. Χαρίτωνα και ομιλία για την προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Οικονόμου του «εξ Οικονόμων» από τον Θεοφυλέστατο Επίσκοπο Αμφιπόλεως κ.κ. Χριστοφόρο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass