ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ: Χρέος μας η αλληλεγγύη και η κοινωνική δικαιοσύνη

Για να συμβάλλουμε στην οικοδόμηση μιας καλύτερης Ελλάδας, δήλωσε ο Θαν. Νασιακόπουλος, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2024 13:20

Στην έδρα του Δήμου Κιλελέρ, στη Νίκαια παραβρέθηκε ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Για την επέτειο της επανάστασης του 1821 τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία για την Εθνική Επέτειο από την καθηγήτρια του Γυμνασίου Νίκαιας Χριστίνα Μακρή και κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο και λοιπούς επισήμους στον χώρο του Μνημείου των Ηρώων.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη παρέλαση από τους μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της Νίκαιας, του ΜΕΣ «Θεόκλητος Φαρμακίδης» και της ΕΟΔΥΑ στην οδό Φαρσάλων. Σχετικά με την 25η Μαρτίου ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε «Ο εθνικός και συνάμα απελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων του 1821 ενάντια στους Οθωμανούς καταγράφεται ως η πιο ένδοξη σελίδα της νεότερης ελληνικής ιστορίας η οποία οδήγησε στη δημιουργία του ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους. H 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί ορόσημο ένδοξης πορείας του Ελληνισμού μα και διαχρονικό παράδειγμα στάσης ζωής και αγώνα. Στάση ζωής που υιοθέτησαν οι άνθρωποι ανά την υφήλιο. Αυτοί που μάχονται καθημερινά την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, ανεξάρτητα από χρώμα, έθνος και θρησκεία. Σήμερα ο αγώνας των Ελλήνων του 1821 για ανεξαρτησία, αυτοδιάθεση και σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας αποτελεί πηγή, την κύρια πηγή έμπνευσης για όλους μας. Με αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη οφείλουμε να πορευτούμε για τη δημιουργία μιας καλύτερης Ελλάδας». Στις εκδηλώσεις στη Νίκαια παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Αν. Κομήτσα, οι αντιδήμαρχοι Αν. Ρεντζιάς και Αχ. Χατζούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ι. Ζαχαριάς, Ζ. Ανυφαντή Ελ. Ζουμπελούλη, ο εκπρόσωπος του Ανώτατου Διοικητή Φρουράς Λαρίσης Σμήναρχος Π. Σταυρίδης, ο Αστυνόμος Β’ του ΑΤ Κιλελέρ Απ. Τατσιώνας, ο πρόεδρος και τα μέλη της κοινότητας Νίκαιας Γ. Ψαρούλης, Γ. Τσίντζιρας, Γ. Νέστωρας, Κ. Παναγούλης και Αχ. Οικονόμου, η γ.γ. του Δήμου Κιλελέρ Β. Χλιάπη – Γκουνιαρούδη, ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΕΑ Νίκαιας Απ. Χονδρονάσιος, ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Αν. Κουλιόπουλος, και εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων. Παρόμοιες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass