ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για το ’21

Καμιά εξουσία δεν αντέχει μπροστά σε έναν αποφασισμένο λαό, δήλωσε ο δήμαρχος Στ. Τσικριτσής για την εθνική εξέγερση

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2024 13:30

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Του ανταποκριτή μας)

Με τον δέοντα σεβασμό τίμησε ο Τύρναβος την 25η Μαρτίου, ενώ με υπερηφάνεια χειροκρότησε τα παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων που παρέλασαν σε όμορφους σχηματισμούς. Στις 11 το πρωί τελέστηκε η επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου στην οποία συμμετείχε όλος ο ιερός κλήρος της πόλης.

Εκεί ο δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής στην καθιερωμένη ομιλία της ημέρας είπε μεταξύ άλλων: «Με τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου τιμούμε όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους, όσους πολέμησαν για να έχουμε σήμερα την ελευθερία μας. Η επέτειος της Επανάστασης του 1821 μας δείχνει ότι καμία εξουσία, όσο ισχυρή να φαντάζει, δεν μπορεί να μείνει αλώβητη μπροστά σε έναν οργανωμένο και αποφασισμένο λαό. Όπως είχε και τότε».
Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στην Κεντρική πλατεία εις μνήμη των πεσόντων και κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο της Αγρότισσας. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο κ. Πανταζής Πολύμερος, δάσκαλος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου. Η εκδήλωση έκλεισε με τον εθνικό Ύμνο που παιάνισε η Φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου. Την παρέλαση άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου με τον μαέστρο της Θέμη Σαμαντζή. Ακολούθως παρέλασαν τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Τυρνάβου με πολλά τμήματα να είναι ντυμένα με παραδοσιακές στολές. Στην εξέδρα των επισήμων, ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Στέλιος Τσικριτσής, ο εκπρόσωπος του ανώτατου Διοικητή, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου Αστυνόμος Α’ Σεραφείμ Μπίρδας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χατζηκρανιώτης Αλέξανδρος, ο αρχιερατικός επίτροπος πάτερ Γεώργιος και η εκπρόσωπος της εκπαίδευσης διευθύντρια του ΓΕΛ Τυρνάβου κα Κωνσταντίνα Πατσή. Παρέστησαν επίσης η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Ευγενία Μαμανού, ο επικεφαλής της παράταξης «Η πόλη που Θέλουμε» κ. Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι και δημοτικοί σύμβουλοι.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Με τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν για να έχουμε την ελευθερία μας. Η επέτειος της Επανάστασης του 1821 μας διδάσκει ότι καμία εξουσία, όσο κυρίαρχη και πανίσχυρη να φαντάζει, δεν μπορεί να μείνει αλώβητη από έναν οργανωμένο και αποφασισμένο λαό. Μας διδάσκει ότι η ενότητα που συμφέρει το λαό είναι μόνο η δική του ενότητα, η κοινωνική συμμαχία εκείνων των δυνάμεων που εκφράζουν το νέο, το αναγκαίο και επαναστατικό. Ο λαός μας οφείλει να είναι ενωμένος απέναντι σε αυτούς που βάζουν τον ελληνικό λαό σε περιπέτειες, σε όλους αυτούς που τον καταδικάζουν να ζει με την ανεργία, τη φτώχεια, τους πλειστηριασμούς, τα κομμένα ρεύματα. Οι μεγαλειώδεις εργατικές απεργίες του προηγούμενου διαστήματος, ο πανελλαδικός αγροτικός ξεσηκωμός, οι τεράστιες φοιτητικές και μαθητικές κινητοποιήσεις ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και στην ιδιωτικοοικονομική λειτουργία του δημόσιου σχολείου και πανεπιστημίου, οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των υγειονομικών και όλων των εργατικών-λαϊκών δυνάμεων για την αποτροπή των νέων αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων στην υγεία, η αντίδραση του εργατικού-λαϊκού κινήματος και των στρατευμένων στην όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, κόντρα στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, η πάνδημη καταγγελία του εγκλήματος των Τεμπών δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Αυτή η ενότητα απαιτείται σήμερα απέναντι σε αυτούς που κάνουν κουμάντο στην οικονομία.
Μόνο έτσι μπορεί ο λαός μας να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του, να είναι πραγματικά ελεύθερος, να έχει οικονομική ανεξαρτησία και να διαφεντεύει τη ζωή του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass