Κατάνυξη και λιτανεία για την Ορθοδοξία

Σε ιερούς ναούς του Δήμου Τεμπών, παρουσία πλήθους πιστών

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2024 14:20

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας εορτάσθηκε με κατάνυξη και κατά την κρατούσα Εκκλησιαστική τάξη σε όλους τους Ναούς του Δήμου Τεμπών.

Στον Ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Πυργετού, λειτούργησε ο εφημέριος π. Αλέξανδρος, με την παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών, Πυργετινών και επισκεπτών, μεταξύ των οποίων ήταν δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Τσέτσιλας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας και Γιώργος Νικολάου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Θανάσης Βλάχος, Κώστας Ζαρδούκας και Ζωή Σαραντοπούλου, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Πυργετού κ. Θανάσης Λαϊνας και ο τοπικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Ρούπας.
Πρό τῆς ἀπολύσεως τελέσθηκε ἡ καθιερωμένη Λιτανεία τῶν Ἱερῶν Εἰκόνων πέριξ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ, ὅπου ἀναγνώσθηκαν τά ἀποσπάσματα ἀπό τό «Συνοδικό τῆς Ὀρθοδοξίας». Τήν Λιτανεία συνόδευσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι πστοί.
«Κυριακή της Ορθοδοξίας, σήμερα! Γιορτάζει η Ορθοδοξία μας! Γιορτάζει η Εκκλησία μας! Μα πάνω απ’ όλα γιορτάζει η πίστη μας η οποία δοκιμάζεται τον τελευταίο καιρό με πολλούς τρόπους. Η πίστη στον εαυτό μας, η πίστη στον άνθρωπο. Τον άνθρωπο που αγωνίζεται να ξεπεράσει τα εμπόδια, τον άνθρωπο που αγωνίζεται να φυλάξει το χαμόγελό του και τη διάθεση προσφοράς για να το χαρίσει σε αυτούς που το έχουν ανάγκη! Ενωμένοι και αλληλέγγυοι κοιτάμε το αύριο με ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο για εμάς και τα παιδιά μας! Χρόνια πολλά!», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος κ. Μανώλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass