Γραπτές εξετάσεις για διοικητές-υποδιοικητές ΥΠΕ και Νοσοκομείων

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2024 13:31

Τις γνώσεις, τις δεξιότητες αλλά και την ικανότητά τους να διοικούν και να διαχειρίζονται υποθέσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων δοκιμάζουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι υποψήφιοι για την κάλυψη 21 θέσεων υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών καθώς και για την κάλυψη 152 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων της χώρας.

Οι υποψήφιοι μεταξύ των οποίων και όλοι οι νυν διοικητές και υποδιοικητές της 5ης ΥΠΕ και των νοσοκομείων της Κεντρικής Ελλάδας θα συμμετέχουν το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου στη γραπτή ηλεκτρονική εξέταση του ΑΣΕΠ για τη διακρίβωση δεξιοτήτων, οι οποίες σχετίζονται με τον συλλογισμό, την αποτελεσματικότητα και την ικανότητα ανταπόκρισης στις απαιτήσεις θέσεων ευθύνης. Συγκεκριμένα, η εξέταση των υποψηφίων και των δύο αυτών κατηγοριών θα είναι κοινή και αποτελείται από 3 ενότητες:
Παραγωγικός Συλλογισμός: Ο υποψήφιος θα αξιολογηθεί στην ικανότητά του να εξάγει λογικά συμπεράσματα, να επιλύει προβλήματα ή να ολοκληρώνει εργασιακά σενάρια ακολουθώντας συγκεκριμένη συλλογιστική διαδικασία με βάση τις πληροφορίες που του δίνονται.
Επαγωγικός Συλλογισμός: Ο υποψήφιος θα αξιολογηθεί στην ικανότητά του να αναγνωρίζει μοτίβα και κανόνες λογικής που εφαρμόζονται σε ακολουθίες αφηρημένων σχημάτων.
Διαχείριση Εργασιακών Σεναρίων (casestudies): Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε ερωτήματα μελέτης περιπτώσεων, τα λεγόμενα casestudies, δηλαδή, υποθετικά εργασιακά σενάρια που σχετίζονται με διευθυντικούς/διοικητικούς ρόλους. Σκοπός της εξέτασης αυτής είναι να αξιολογηθεί η ικανότητα τους να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά σε αυτά. Η συνολική διάρκεια της εξέτασης των τριών ενοτήτων δοκιμασιών είναι περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά και σε αυτή συμπεριλαμβάνεται ο χρόνος εξοικείωσης για κάθε εξεταζόμενη ενότητα. Στην εν λόγω διαγωνιστική διαδικασία δεν εφαρμόζεται αρνητική βαθμολόγηση. Να σημειωθεί, τέλος, ότι τα ονόματα των επιτυχόντων δεν θα κριθούν από το ΑΣΕΠ αλλά από τον υπουργό Υγείας (στην προκειμένη περίπτωση από τον Άδωνι Γεωργιάδη), ο οποίος είναι αυτό που θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στους τρεις επικρατέστερους υποψήφιους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass