Δεν ξεπλένονται με συναυλίες οι ΗΠΑ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΟΡΕΩΝ, ΕΚΛ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2024 13:21

Ενάντια στη διεξαγωγή της προγραμματισμένης συναυλίας της Στρατιωτικής Ακαδημίας των Ηνωμένων Πολιτειών West Point τάχθηκαν χθες οι Λαρισαίοι που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία της Λαϊκής Συσπείρωσης Λάρισας, του Εργατικού Κέντρου και της Επιτροπής Ειρήνης. Στη συγκέντρωση που έγινε στην Κεντρική πλατεία Λάρισας ο πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Γιάννης Σκόκας χαρακτήρισε τη συναυλία πρόκληση για τον λαό της Λάρισας καθώς όπως είπε «με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, Δημοτικών και Περιφερειαρχών αρχών η περιοχή μας και συγκεκριμένα η Λάρισα έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο.

Στην 1η Στρατιά βρίσκεται το κέντρο επιχειρήσεων της ΝΑΤΟϊκής αποστολής στην Ερυθρά Θάλασσα 3.500 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της πατρίδας μας, στην οποία συμμετέχει ελληνική φρεγάτα με ελληνικό πλήρωμα και αμερικανούς στρατιώτες, ενώ η 110 Πτέρυγα Μάχης έχει μετατραπεί σε πολεμικό ορμητήριο των φονιάδων του ΝΑΤΟ.
Ό,τι μανδύα και αν φορέσει ο στρατός των ΗΠΑ, ακόμη και αυτόν του πολιτισμού δεν μπορεί να κρύψει ότι αποτελεί τον πιο αιμοσταγή στρατό της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ».
Η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης κ. Δήμητρα Παπαστεργίου υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μια συναυλία ξέπλυμα. Σε μια περίοδο που συμπληρώνονται 25 χρόνια από τους βομβαρδισμούς του Αμερικανικού Στρατού στη Γιουγκοσλαβία με τις βόμβες ουρανίου και τους χιλιάδες νεκρούς αμάχους, την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή τι δουλειά έχει η Λάρισα, η πόλη του πολιτισμού να φιλοξενεί μια τέτοια συναυλία; Οι ΗΠΑ είναι φονιάδες των λαών και δεν μπορούν να ξεγελάσουν κανέναν πια. Καμία συναυλία δεν μπορεί να ξεπλύνει τον ρόλο των ΝΑΤΟϊκών ως μακελάρη των λαών». Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας και συγκέντρωση έξω από το Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας, φωνάζοντας συνθήματα κατά των πολεμικών επεμβάσεων των ΗΠΑ και ζητώντας ακύρωση της συναυλίας έστω και την ύστατη στιγμή   Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass