Στο μικροσκόπιο ο πρωτογενής τομέας

*ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΕΠ ΝΔ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2024 14:11

Σύσκεψη στα γραφεία της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Λάρισας πραγματοποίησαν μέλη του τομέα πρωτογενούς παραγωγής. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής: Προβλήματα των πλημμυροπαθών (και όχι μόνο) κατοίκων της υπαίθρου εν όψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου. Συγκέντρωση στοιχείων αναφορικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον ΕΛΓΑ σχετικά με την πρόοδο των πληρωμών των δικαιούχων.

Τα μέτρα ανακούφισης των πλημμυροπαθών όπως εξαγγέλθηκαν και ο περιορισμός πιθανών αστοχιών. Το υδατικό, οι προτάσεις που είδαν «το φως της δημοσιότητας» αναφορικά με τη διαχείριση των υδάτων και η δημόσια διαβούλευση. Κοινή διαπίστωση και συνισταμένη των παρευρισκομένων ήταν ότι «η Κυβέρνηση και οι εποπτευόμενοι οργανισμοί στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα διαθέτοντας πόρους που ποτέ έως σήμερα δεν είχαν διατεθεί, αλλά οι διεθνείς συγκυρίες και η κλιματική κρίση επιβάλλουν και απαιτούν ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια και βεβαίως τολμηρές αποφάσεις από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση». Τα συμπεράσματα αυτής της συνάντησης, αλλά και αυτών που θα ακολουθήσουν, θα αποσταλούν στους αρμοδίους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass