«Η στήριξη των κερδών είναι απέναντι στην προστασία της υγείας του λαού»

ΤΟΝΙΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΣΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2024 16:51

«Η τραγική κατάσταση της Υγείας είναι φυσικό αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που πρέπει να αμφισβητηθεί για την απόσπαση λύσεων» τόνισε ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης ως πρώτος επερωτών, κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης που κατέθεσε το ΚΚΕ για τις οδυνηρές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία. Όπως είπε, το ΚΚΕ με την επερώτηση θέλει να αναδείξει το σοβαρό ζήτημα της υγείας, που κριτήριο πρέπει να έχει τη δωρεάν εξασφάλιση όλων όσων απαιτούνται για τη ζωή του λαού.

«Αντίθετα, σήμερα τα οξυμένα προβλήματα του λαού στην υγεία επιδεινώνονται και παρότι διευρύνονται οι δυνατότητες λόγω της τεχνολογίας και της γνώσης, υπάρχει διεύρυνση της δυσκολίας πρόσβασης του λαού σε αυτήν. Η δυσκολία αυτή, είπε, δεν οφείλεται στην έλλειψη σχεδιασμού, αλλά στο ότι τα κυβερνητικά μέτρα κινούνται σε αντιλαϊκή κατεύθυνση.
Βασική αιτία που τα μέτρα όλων των κυβερνήσεων δεν καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες στην Υγεία είναι το γεγονός ότι πατούν στη στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου, για πιο φθηνούς εργαζόμενους, στον βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας, μέσω της μείωσης του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους, της μείωσης των κρατικών δαπανών για Υγεία και Πρόληψη.
Τις πολιτικές αυτές εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις, με βάση τα κριτήρια κόστους- οφέλους, την ανταγωνιστικότητα και την ατομική ευθύνη και όχι με κριτήριο την πλήρη έγκαιρη κάλυψη των λαϊκών αναγκών στην Υγεία.
Στο πλαίσιο αυτό, ενισχύθηκε η πολιτική των αυτοχρηματοδοτούμενων μονάδων υγείας, της μείωσης λειτουργικών εξόδων, με αύξηση των ελαστικών σχέσεων, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας και πώληση υπηρεσιών σε ασθενείς. Ακόμα, με οικονομικά κριτήρια «βιωσιμότητας» προωθήθηκαν συγχωνεύσεις, κλείσιμο τμημάτων, κλινικών και νοσοκομείων, ενώ η εμπορευματοποίηση προχωράει με ανάθεση σε ιδιώτες εργολάβους κρίσιμων λειτουργιών, όπως φύλαξη, καθαριότητα, σίτιση. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται τα απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία και η προώθηση ΣΔΙΤ.
Συγκεκριμένα, τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία αντανακλούν τη βαθιά αντιλαϊκή, ταξική πολιτική της Κυβέρνησης που έθεσε τιμοκατάλογο στην υγεία και τη ζωή και αποτελούν κλιμάκωση της επίθεσης στο δικαίωμα του λαού σε δημόσια υγεία. Την ίδια ώρα που υπάρχουν οι ατελείωτες λίστες της ντροπής για τα εκκρεμή χειρουργεία, με ασθενείς να ξεροσταλιάζουν για χρόνια, υπάρχουν τεράστια κενά σε γιατρούς και νοσηλευτές και κλειστές αίθουσες χειρουργείων». Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι πρέπει να μπει στο επίκεντρο το πραγματικό πρόβλημα, που είναι το γεγονός ότι η πολιτική στήριξης των καπιταλιστικών κερδών είναι απέναντι στην προστασία της υγείας του λαού. Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ παλεύει για πλήρη και απρόσκοπτη φαρμακευτική κάλυψη για όλους, με φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, με μαζικές προσλήψεις όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, επικουρικών και εργαζομένων με μπλοκάκια, για κατάργηση ατομικών συμβάσεων και τέλος, για να επαναλειτουργήσουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass