Επείγει η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Γόννων

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ, Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΕΜΠΩΝ, ΜΑΡΙΑΣ ΚΩΣΤΗ

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2024 16:19

Το Κέντρο Υγείας Γόννων επισκέφτηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Τεμπών, δημοτική σύμβουλος Δήμου Τεμπών, Μαρία Κωστή.


Όπως, μεταξύ άλλων, σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Τεμπών, «το Κ.Υ. Γόννων καλείται να καλύψει τις ανάγκες ενός ολόκληρου Δήμου, με δέκα εννέα χωριά και όχι μόνο, συνεπικουρούμενο από τα πολυδύναμα ιατρεία Συκουρίου και Πυργετού.
Η στελέχωσή του, που δεν υπάρχει σήμερα, με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, θα εξυπηρετούσε και θα ανακούφιζε σημαντικά τόσο τους δημότες του Δήμου Τεμπών όσο και τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, που στενάζουν κυριολεκτικά από έλλειψη προσωπικού, μηχανημάτων και ιατροφαρμακευτικού υλικού.
Τουλάχιστον η ενδυνάμωσή του με έναν καρδιολόγο και έναν μικροβιολόγο άμεσα, θα ανακούφιζε σοβαρά τους γιατρούς, που κατά κανόνα είναι γενικοί γιατροί και θα παρείχε ουσιαστική ασφάλεια στους ασθενείς, χωρίς να σημαίνει ότι οι άλλες ειδικότητες, όπως ορθοπεδικού, γυναικολόγου, ουρολόγου, δεν είναι εντελώς απαραίτητες.
Εν όψει δε της θερινής περιόδου, όπου υπάρχει τεράστια ανάγκη ιατρικής περίθαλψης και των επισκεπτών-τουριστών, των παραλιών του Δήμου Τεμπών, σημαίνει ότι οι ενέργειες πρέπει να είναι τάχιστες.
Η απόσπαση δύο στρατιωτικών, στο Κέντρο Υγείας Γόννων, προκειμένου να καλύψουν τα κενά οδηγών ασθενοφόρου, χωρίς καμία απολύτως κατάρτιση, έχει ως αποτέλεσμα την επιφόρτιση του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, με την υποχρεωτική συνοδεία της διακομιδής των ασθενών, στερώντας έτσι το Κέντρο Υγείας από γιατρό ή νοσηλευτή, για όσο διάστημα διαρκέσει η συνοδεία.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Τεμπών καλεί τον δήμαρχο Τεμπών, Γιώργο Μανώλη, αλλά και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστα Κολλάτο, να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλία, ώστε να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα, για το καλό των δημοτών μας.
Επίσης, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης ανέλαβε ήδη την υποχρέωση κατάθεσης ερώτησης στη Βουλή, για την κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υγείας, μεταξύ των οποίων και το Κέντρο Υγείας Γόννων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass