Εκπαιδευτική επίσκεψη Ε.Ε.Ε.ΕΚ. σε ΕΛΑΣ-Πινακοθήκη

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΟΥ… ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟΝ ΕΞΩ ΚΟΣΜΟ»

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2024 17:20

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 στελέχη του Τμήματος της Τροχαίας Λάρισας με μεγάλη προθυμία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας να επισκεφτούμε τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας και να ξεναγηθούμε στις Αστυνομικές Υπηρεσίες του Αστυνομικού Μεγάρου Λάρισας.


Η επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του Π.Σ.Δ. του σχολείου μας με τίτλο «Ανακάλυψε τις επιλογές σου… Παράθυρο στον έξω κόσμο», αποσκοπούσε στην ενημέρωσή μας -από τους πλέον ειδικούς- ως προς το επάγγελμα / λειτούργημα των αστυνομικών και την αποκόμιση εμπειριών από το εργασιακό περιβάλλον και την καθημερινότητά τους.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μάς δόθηκε η ευκαιρία να περιηγηθούμε στους χώρους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας και να δούμε από κοντά το Αστυνομικό Τμήμα και το τηλεφωνικό κέντρο του 100. Τον ενθουσιασμό μας, βέβαια, προκάλεσαν, η πραγματοποίηση τηλεφωνικής κλήσης στην Άμεση Δράση και η άμεση προσέλευση πληρώματος περιπολικού, η εμφάνιση των μηχανών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και φυσικά η εμφάνιση του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, με το όνομα «Scorpio», ο συνοδός του οποίου μάς έδωσε ενδιαφέρουσες πληροφορίες ως προς τον ρόλο του.
Επόμενη στάση μας η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. Με τη βοήθεια του εικαστικού της Πινακοθήκης, κου Δουλούδη Κωνσταντίνου, περιηγηθήκαμε στις εξαιρετικά προσεγμένες αίθουσες της Πινακοθήκης με θεματικές ενότητες «Το Πνεύμα του Τόπου», «Ιδανικά πλάσματα», «Οικειότητα» και «Αγωνιστικότητα», παρατηρώντας τη μόνιμη έκθεση συλλογής Κατσίγρα «Επανασύνδεση: Ο Τόπος, η Ιστορία και οι Άνθρωποι».
Τα έργα τέχνης δεν αντιμετωπίστηκαν μόνο ως αισθητικά αντικείμενα, ούτε ως εποπτικό υλικό, αλλά και ως πολύτιμη πηγή άντλησης πληροφοριών για τη  ζωή των ανθρώπων και την εποχή που παράγονται, και λειτούργησαν ως ερεθίσματα για το δικό μας εικαστικό παιγνίδι και για διαθεματικές δραστηριότητες στο μάθημα της Γλώσσας και της Κοινωνικής και Επαγγελματικής Αγωγής.
Εν συνεχεία, και στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής Αγωγής σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε δράση κοινωνικής ένταξης και παράλληλα απόκτησης και ενίσχυσης δεξιοτήτων αυτονομίας και αυτενέργειας των μαθητών και μαθητριών μας στον αστικό χώρο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass