Σπουδαίες ευκαιρίες για σπουδές και επαγγελματική αποκατάσταση

ΣΤΟ 4ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ -ΠΛΗΘΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΑ «OPEN DAYS» - ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Δημοσίευση: 06 Απρ 2024 15:40

Το πρόγραμμα σπουδών και οι ευκαιρίες που προσφέρει το 4ο Επαγγελματικό Λύκειο Λάρισας παρουσιάστηκαν χθες το πρωί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε από τη διευθύντρια κ. Χριστίνα Ηλιάδη και τους καθηγητές, παρουσία και των μαθητών.

Αντικείμενο της συνέντευξης αποτέλεσε η γενικότερη λειτουργία, το πρόγραμμα σπουδών και οι ευκαιρίες που προσφέρει το σχολείο, έτσι όπως αυτά αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της δράσης OPEN DAYS, που πραγματοποιήθηκε από τις 2-4 Απριλίου 2024 σε συνεργασία με το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, πέντε σχολεία, 300 περίπου μαθητές και μεμονωμένοι επισκέπτες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του σχολείου και ενημερώθηκαν για τη δομή και λειτουργία του 4ου ΕΠΑΛ, τόσο ως Επαγγελματικού Λυκείου γενικά, όσο και ως συγκεκριμένου εκπαιδευτικού οργανισμού με ιδιαίτερο πρόγραμμα σπουδών, που μόνον το 4ο ΕΠΑΛ παρέχει με βάση τους τομείς και τις ειδικότητες που λειτουργούν σε αυτό, τις ευκαιρίες για σπουδές και επαγγελματική αποκατάσταση που προσφέρει, το εργαστηριακό κέντρο (2ο Ε.Κ.) με το οποίο συστεγάζεται και συλλειτουργεί, καθώς και την αποκλειστικότητα που διαθέτει και που αφορά στη λειτουργία του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών, ένα είδος ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος όπως επισημάνθηκε. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη διοργάνωση των «Open Days» που εντάσσεται σε σχέδιο δράσης του 4ου ΕΠΑΛ με τίτλο «Επικοινωνία Σχολείου και Κοινότητας» και στον άξονα αξιολόγησης της διοικητικής λειτουργίας του σχολικού έργου. «Στόχοι της δράσης είναι η βελτίωση των σχέσεων και της επικοινωνίας με τη σχολική κοινότητα και την τοπική κοινωνία, η ανάπτυξη εξωστρέφειας και προβολής του έργου του σχολείου, η συμμετοχή σε δίκτυα σχολείων και η καλλιέργεια συνεργειών» τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass