Εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους στα παράλια!

* ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ * ΣΥΝΟΛΙΚΑ 138 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΠΕΡΥΣΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Δημοσίευση: 12 Απρ 2024 13:21

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αγιάς, το Επιχειρησιακό πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου για τη φετινή χρονιά, το οποίο στη συνέχεια θα υποβληθεί προς έγκριση στο Τμήμα Προστασίας Ζώων Συντροφιάς της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών. Το επιχειρησιακό πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων των Δήμων, σύμφωνα με το άρθρο 10, παράγραφο 1, του εν λόγω νόμου περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον σε δωδεκάμηνη βάση: την περισυλλογή, την παροχή κτηνιατρικής περίθαλψης, την ηλεκτρονική σήμανση και την καταγραφή στο ΕΜΖΣ («Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς»), τη στείρωση, την εύρεση αναδόχου και την υιοθεσία τους.

Κάθε επιχειρησιακό πρόγραμμα συνοδεύεται από προϋπολογισμό των επιμέρους κονδυλίων που απαιτούνται για την υλοποίησή του, καθώς και από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης κάθε δράσης.
Επίσης, το επιχειρησιακό πρόγραμμα περιλαμβάνει τους βασικούς όρους συνεργασίας του Δήμου με φιλοζωικά σωματεία και φιλοζωικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Οι Δήμοι θα χρηματοδοτούνται για την υλοποίηση του επιχειρησιακού προγράμματος από το ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα με την επωνυμία «Άργος».
Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην εν λόγω απόφαση «ο Δήμος Αγιάς για το έτος 2023 διαχειρίστηκε συνολικά 138 περιπτώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς (κυρίως σκύλοι και λιγότερες γάτες) σύμφωνα με την ψηφιακή υπηρεσία του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που αφορούσαν στην περισυλλογή, τη σήμανση, τον έλεγχο για την ασθένεια της Leishmania, τον εμβολιασμό την αποπαρασίτωση, τη στείρωση και τις θεραπευτικές αγωγές που απαιτήθηκαν για την περίθαλψη ασθενών και τραυματισμένων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Ο μεγαλύτερος αριθμός αδέσποτων σκύλων εντοπίζεται στην περιοχή της Αγιάς, καθώς και στα παράλια Αγιοκάμπου-Ρακοπόταμου-Βελίκας-Σωτηρίτσας-Κόκκινου Νερού-Στομίου, διότι παρατηρείται το φαινόμενο να εγκαταλείπονται ζώα συντροφιάς από γειτονικούς Δήμους (κυρίως αστικά κέντρα), αλλά και από τους παραθεριστές της περιοχής που διαμένουν στις εξοχικές κατοικίες τους και οι οποίοι με το τέλος της θερινής περιόδου αφήνουν τα ζώα τους κατά μήκος της παραλιακής ακτογραμμής.
Οι αδέσποτοι σκύλοι που εντοπίστηκαν εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αγιάς το 2023 επανεντάχθηκαν στο οικείο τους περιβάλλον, κατόπιν της κτηνιατρικής περίθαλψης που παρασχέθηκε σ’ αυτά, και το κόστος της φαρμακευτικής αγωγής ανέλαβε ο Δήμος Αγιάς. Ο αριθμός των αδέσποτων σκύλων που υιοθετήθηκαν από φιλόζωους πολίτες εντός του 2023 ανήλθε σε 83».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass