Προϋπαντούν τουρίστες τον Μάιο τα παράλια Λάρισας

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ - ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ Η ΚΙΝΗΣΗ - ΕΤΟΙΜΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - «ΑΓΚΑΘΙ» ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΠΥΡΓΕΤΟΥ - ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΟΙ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δημοσίευση: 13 Απρ 2024 16:53

Έτοιμοι, παρά τις όποιες δυσκολίες, εμφανίζονται οι επαγγελματίες από τα παράλια του νομού Λάρισας ενόψει της νέας καλοκαιρινής σεζόν.

Μπορεί οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου να άλλαξαν πολλά σε βάρος όλων των Θεσσαλών, ωστόσο αυτό που δεν άλλαξε είναι η αισιοδοξία των ανθρώπων του τοπικού τουρισμού για καλύτερες ημέρες.
Αυτό τουλάχιστον εκφράζει στην «Ε» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καλυμάτων της Π.Ε. Λάρισας κ. Ηλίας Ευσταθίου, που εξηγεί πως και φέτος η χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει από τις αρχές του Μαΐου, με στόχο να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια. Παράλληλα, επισημαίνει πως οι τουρίστες που αναμένεται να έρθουν θα είναι από την Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια.
«Είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε κόσμο. Ακόμα και για το Πάσχα υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιους επισκέπτες, όμως το θετικό είναι πως η δική μας σεζόν ξεκινάει από την πρώτη του Μάη. Παρά τα όσα προβλήματα είχαμε το προηγούμενο διάστημα από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες, βρήκαμε τα πατήματά μας και ψάχνουμε τον τρόπο να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα».
Για τους στόχους της φετινής σεζόν, αλλά και τις τιμές που υπάρχουν, ανέφερε πως: «Δεν υπάρχουν αυξήσεις στις τιμές μας. Τόσο στην εστίαση όσο και στη διαμονή, όπως όλα δείχνουν, οι τιμές θα μείνουν στα περσινά επίπεδα, με τους επαγγελματίες να απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος των αυξήσεων σε πρώτες ύλες.
Εμείς έχουμε το μειονέκτημα να παράγουμε ένα από τα καλύτερα πακέτα σε ένα όμορφο μέρος, αλλά χωρίς την ανάλογη υποστήριξη από την πολιτεία» είπε και συνέχισε επισημαίνοντας πως: «Και φέτος οι τουρίστες που θα μας στηρίξουν προέρχονται από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και τα Βαλκάνια εκτός φυσικά από τους Έλληνες. Είναι λαοί που μας στηρίζουν και μας επιλέγουν χρόνια τώρα και υπάρχει μια καλή συνεργασία».
Ο κ. Ευσταθίου υποστηρίζει πως φέτος υπάρχει κι ένα θετικό στοιχείο μέσα στις τόσες δυσκολίες, που σχετίζεται με τον ήπιο χειμώνα και συγκεκριμένα τονίζει «Οι θάλασσές μας είναι από πιο νωρίς, σε σχέση με τις άλλες χρονιές, ζεστές. Αυτό σημαίνει πως οι τουρίστες μπορούν να τις απολαύσουν από νωρίτερα και ίσως βοηθήσει στη μεγαλύτερη δραστηριότητα».


Ο ΚΟΜΒΟΣ ΠΥΡΓΕΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Ένα από τα πιο παλιά ζητήματα για το οποίο διαμαρτύρονται οι επαγγελματίες των παραλιών είναι η έλλειψη κόμβου στον Πυργετό. Μάλιστα υπήρξε σχετική βουλευτική παρέμβαση. «Ο ανύπαρκτος κόμβος του Πυργετού αποτελεί τροχοπέδη για την τουριστική ανάπτυξη παραλιακών περιοχών της Λάρισας» τόνισε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τους συναρμόδιους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.
«Είναι μια καλή κίνηση να υπάρχουν τέτοιες παρεμβάσεις και ευχαριστούμε γι’ αυτό, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όταν ήταν κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσε λύση» ανέφερε ο κ. Ευσταθίου σχολιάζοντας την ερώτηση του κ. Κόκκαλη.
Επανέλαβε μάλιστα πως το εν λόγω θέμα αποτελεί έναν μεγάλο «πονοκέφαλο» για πολλούς επαγγελματίες, τονίζοντας πως εκατοντάδες τουρίστες δεν επιλέγουν τα παράλια της Λάρισας εξαιτίας αυτής της κατάστασης, καθώς τους δημιουργεί προβλήματα με την πρόσβαση.
Τέλος, ο κ. Ευσταθίου αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στο θέμα των εκθέσεων και δήλωσε: «Τις εκκλησίες τις γνωρίζει ο κόσμος μας, αλλά αν δεν χτυπήσουν οι καμπάνες δεν τις επισκέπτονται. Για εμάς αυτές οι καμπάνες είναι οι εκθέσεις τις οποίες πρέπει να υπολογίζουμε, να τις παρακολουθούμε και να έχουμε εκπροσώπηση. Γι’ αυτό απευθύνουμε έκκληση στον νέο περιφερειάρχη κ. Κουρέτα να στηρίξει αυτές τις ενέργειες, καθώς έχουν μεγάλη αξία».
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass