Απ. Καλογιάννης: Φεύγω πλήρης, έκανα το καθήκον μου με όλες μου τις δυνάμεις

Αναφέρει σε δήλωσή του στην «ΕτΔ» * Παραιτείται σήμερα και ανοίγουν οι διαδικασίες για νέο επικεφαλής στη «Συμπαράταξη» * Ποια παίρνει τη θέση του * Οι 2-3 υποψήφιοι και η άρνηση Γ. Σούλτη

Δημοσίευση: 15 Απρ 2024 14:45

«Φεύγω πλήρης γιατί έκανα το καθήκον μου με όλες μου τις δυνάμεις, με εργατικότητα και ανιδιοτέλεια. Η πόλη μου με τίμησε και μόνο ευχαριστίες έχω για τους συμπολίτες μου. Επιθυμώ επίσης να ευχαριστήσω όλους τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων, καθώς και τους φορείς της Λάρισας για τη συνεργασία μας κατά τη διάρκεια της αυτοδιοικητικής μου πορείας.

Στη νέα δημοτική αρχή εύχομαι δύναμη να συνεχίσει το δύσκολο έργο της μετεξέλιξης της αγαπημένης μας Λάρισας σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη» τονίζει σε δήλωσή του στην «ΕτΔ» ο πρώην δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο οποίος αναμένεται σήμερα να υποβάλει την παραίτησή του και από δημοτικός σύμβουλος Λάρισας.
Νωρίς σήμερα το μεσημέρι ο κ. Καλογιάννης αναμένεται να συναντηθεί με τον δήμαρχο Λαρισαίων Αθαν. Μαμάκο, αφού νωρίτερα και στη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με το τυπικό της διαδικασίας υποβάλλει την παραίτησή του, ενώ με αφορμή και την προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στη θέση του παραιτηθέντος Απ. Καλογιάννη θα ορκιστεί για να καταλάβει τη θέση του η επιλαχούσα δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας, Ιωάννα Καραβάνα. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ
Ωστόσο η παραίτηση Καλογιάννη θα σηματοδοτήσει παράλληλα και την έναρξη των διαδικασιών στη «Συμπαράταξη Λαρισαίων» για τη διάδοχη κατάσταση, διαδικασίες που έχουν προσδιοριστεί για αυτή την εβδομάδα, με τον κ. Καλογιάννη σε ρόλο εγγυητή.
Ειδικότερα αύριο Τρίτη το βράδυ αναμένεται να συναντηθούν οι 14 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης προκειμένου να οριστικοποιήσουν τη διαδικασία, αλλά και ποιος, μεταξύ τουλάχιστον δύο υποψηφίων, θα αναδειχθεί συντονιστής της δημοτικής ομάδας της «Συμπαράταξης». Σημειώνεται πως στην τελευταία συνάντηση ο πρώην αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης προτάθηκε να αναλάβει τον ρόλο του μεταβατικού συντονιστή ως πρόσωπο κοινής αποδοχής και με δεδομένο ότι δεν επιθυμεί στις επόμενες εκλογές να είναι υποψήφιος δήμαρχος, ωστόσο δεν αποδέχθηκε την πρόταση, οπότε οι σύμβουλοι της παράταξης θα οδηγηθούνε στη διαδικασία της ψηφοφορίας. Στο πλαίσιο αυτό την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή οι 14 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης θα ψηφίσουν για τον συντονιστή, θέση την οποία αναμένεται να διεκδικήσουν οι πρώην αντιδήμαρχοι Δημήτρης Δεληγιάννης και Ντίνος Διαμάντος, ενώ αναμένεται να αποσαφηνίσει τη στάση του και ο πρώην αντιδήμαρχος Θάνος Αδαμόπουλος. Διευκρινίζεται πως με βάση αυτόν τον σχεδιασμό οι διαδικασίες αφορούν στον συντονιστή της παράταξης και όχι του υποψήφιου δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης, ο οποίος αναμένεται να προκύψει σε εύλογο χρονικό διάστημα και μέσα από ανοιχτές διαδικασίες, που θα αφορούν στο σύνολο της παράταξης.

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΕΧΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ»
Αναλυτικότερα στη δήλωση παραίτησης ο κ. Καλογιάννης αναφέρει πως «μετά από 24 χρόνια ολοκληρώνοντας την αυτοδιοικητική μου πορεία αποχωρώ από το Δημοτικό Συμβούλιο κλείνοντας έναν κύκλο παρουσίας και έντονης δραστηριότητας με μοναδικό κίνητρο το καλό του τόπου μου. Χωρίς να υπολογίζω κόπους και θυσίες υπηρέτησα τον Δήμο μας απ’ όλες τις θέσεις.
Ένα υπέροχο ταξίδι με τους άξιους συνοδοιπόρους μου, χωρίς να υπολογίζω πολιτικό κόστος, χωρίς να υπολογίζω προσωπικό ή παραταξιακό συμφέρον. Υπερασπίστηκα τους συμπολίτες μου με αυταπάρνηση σε δύσκολες στιγμές. Φεύγω πλήρης γιατί έκανα το καθήκον μου με όλες μου τις δυνάμεις, με εργατικότητα και ανιδιοτέλεια. Η πόλη μου με τίμησε και μόνο ευχαριστίες έχω για τους συμπολίτες μου.
Οι συνοδοιπόροι μου έχουν τη γνώση και την εμπειρία να αναλάβουν τη σκυτάλη και να υπηρετήσουν τον Δήμο μας, τώρα και στο μέλλον από θέσεις ευθύνης. Οι διαδικασίες για την αναπλήρωσή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο θα ανοίξουν άμεσα.
Επιθυμώ επίσης να ευχαριστήσω όλους τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων, καθώς και τους φορείς της Λάρισας για τη συνεργασία μας κατά τη διάρκεια της αυτοδιοικητικής μου πορείας. Στη νέα δημοτική αρχή εύχομαι δύναμη να συνεχίσει το δύσκολο έργο της μετεξέλιξης της αγαπημένης μας Λάρισας σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη» καταλήγει ο κ. Καλογιάννης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass