«Η ακρίβεια σαρώνει τους μισθούς...»

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ -ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ 1η ΣΤΡΑΤΙΑ

Δημοσίευση: 18 Απρ 2024 13:30

Την αγανάκτησή τους για την ακρίβεια που μαστίζει τους πολίτες της χώρας και την αγωνία τους για το μέλλον, εξέφρασαν χθες από την Κεντρική πλατεία της Λάρισας εκατοντάδες πολίτες, που πήραν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση – συγκέντρωση.

Εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, εργάτες, συνταξιούχοι, μαθητές, φοιτητές βγήκαν στους δρόμους για να φωνάζουν πως «δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση».
Κεντρική ομιλήτρια της συγκέντρωσης, που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ήταν η κ. Αθανασία Αγγελάκη, μέλος του Δ.Σ. του ΕΚΝΛ και πρόεδρος Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Νομού Λάρισας. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε τόσο στο θέμα των Τεμπών, όσο και στις πλημμύρες, τονίζοντας πως «ενώ έχουν περάσει 7μισι μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες, τα μέτρα στήριξης από την πλευρά της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των Δήμων είναι σχεδόν ανύπαρκτα σε σχέση με τα τεράστια προβλήματα. Ουσιαστικές απαντήσεις, μέτρα και χρονοδιαγράμματα δεν υπάρχουν, γιατί αποβλέπουν και ελπίζουν στο να συνηθίσουμε αυτή την κατάσταση για να απογοητευτούμε και να παραιτηθούμε! Και σαν μην έφτανε αυτό ζητάνε και τα ρέστα στέλνοντας τον ΕΝΦΙΑ στους πλημμυροπαθείς!
Από την άλλη το στρατηγικό σχέδιο των «Ολλανδών» για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, που έχει έρθει στη Δημόσια διαβούλευση χαρακτηρίζεται από το γνωστό εγκληματικό κριτήριο του κόστους – οφέλους. Υπέρτατο κριτήριο είναι οι «αντοχές της οικονομίας». Με κριτήριο δηλαδή να μη λείψει ούτε ένα ευρώ από τα πακέτα και τις φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι».
Στη συνέχεια είπε πως «γι’ αυτό η ακρίβεια σαρώνει τους μισθούς και το εισόδημά μας το οποίο δε φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες μας σε βασικά είδη, σε τρόφιμα, ρεύμα, σε λογαριασμούς και έξοδα που τρέχουν».
Μιλώντας για θέματα υγείας είπε πως «Το Γ.Ν. Λάρισας και οι υποδομές του φθείρονται από τον χρόνο, την εγκατάλειψη και την έλλειψη συντήρησης με τη λογική «πάμε κι’ όπου βγει»… στο Π.Γ.Ν. Λάρισας ήδη τα σημάδια του χρόνου είναι εμφανή με χειρουργικές αίθουσες να παραμένουν κλειστές ελλείψει υγειονομικού προσωπικού».
Ο κ. Ρίζος Μαρούδας πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας μίλησε για αγροτικά ζητήματα που προβληματίζουν την τοπική κοινωνία.
Ο κ. Άγης Τριγάζης αναφέρθηκε στα θέματα που ταλαιπωρούν τους πλημμυροπαθείς. Ο κ. Παναγιώτης Σκάμπουρας, εκπρόσωπος των εργαζομένων της Περιφέρειας Θεσσαλίας μίλησε για τον Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας.
1η ΣΤΡΑΤΙΑ
Μεγάλο μέρος της πορείας, που ακολούθησε της συγκέντρωσης, κατέληξε στην είσοδο της 1ης Στρατιάς, όπου οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους πολέμους στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, τα οποία έγραψαν και στους δρόμους, ενώ παράλληλα άναψαν πυρσούς.     

Κ.Γ.

 

APERGIA1.jpg

APERGIA2.jpg

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass