Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 20 Απρ 2024 8:16

«Η Δημοτική Αρχή Μαμάκου εμπαίζει τους πλημμυροπαθείς»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ»

Για «εμπαιγμό των πλημμυροπαθών» καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Λαρισαίων, η δημοτική παράταξη «Συμπαράταξη Λαρισαίων». Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:
«Τον Νοέμβριο του 2023 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής Καλογιάννη, εγκρίθηκε, ανάμεσα στα άλλα μέτρα ανακούφισης των πλημμυροπαθών, η υποστήριξή τους από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας για 2 χρόνια με μόνη προϋπόθεση τη σχετική βεβαίωση πλημμύρας.

Λίγους μήνες μετά, η Δημοτική Αρχή του κου Μαμάκου προχωρά μόνη της, με τη διαφωνία όλης της αντιπολίτευσης στην κατάργηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και αποφασίζει οι πλημμυροπαθείς «να αντιμετωπίζονται με τα ίδια κριτήρια που ισχύουν για τους υπόλοιπους ωφελούμενους»! Και την ίδια μέρα ...εντάσσει ως εκτός ημερησίας θέμα την πρόταση ψηφίσματος για τη στήριξη από την Κυβέρνηση των πολιτών που επλήγησαν!
Από τη μία, οι δηλώσεις του Δήμαρχου ότι «εντείνεται η δυσχερής οικονομική κατάσταση των πλημμυροπαθών». Και από την άλλη, η εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου ότι «μετά από επτά μήνες έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό η καθημερινότητα των πληγέντων, ενώ σημαντικός αριθμός αυτών έχει υψηλά εισοδήματα»!
Δεν είναι να σταθεί κανείς σ’ αυτό το θέατρο παραλόγου.
Ούτε στην προσπάθεια του Αντιδημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο να ρίξει την ευθύνη της εισήγησης στον υπηρεσιακό παράγοντα.
Ούτε στις απαράδεκτες αναφορές για τους πλημμυροπαθείς, πως προσέρχονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο με μερσεντές.
Ούτε στην προσπάθεια του Δημάρχου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, καθώς την ίδια στιγμή που καταργούσε την απόφαση για την κατ’ εξαίρεση υποστήριξη των πλημμυροπαθών του Κοινωνικού Παντοπωλείου, αναφερόταν στην ανάγκη να υπάρξει πρώτα αξιολόγηση της κατάστασης και μετά να παρθούν αποφάσεις!
Το μεγάλο ζήτημα είναι η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων αυτής της Δημοτικής Αρχής, που επιλέγει να αναιρέσει μια συλλογική απόφαση για την ανακούφιση συμπολιτών μας, που δοκιμάστηκαν από μια πρωτόγνωρη φυσική καταστροφή και η απογοήτευση των πολιτών που αισθάνονται ότι εμπαίζονται».

 

Εκδήλωση στο Αστεροσκοπείο
ΣΗΜΕΡΑ

Αστρονομική εκδήλωση παρατήρησης ουρανίων σωμάτων με τηλεσκόπια, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 20 Απριλίου στις 19:30 στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Αστεροσκοπείου Λάρισας του Δήμου Λαρισαίων, που βρίσκεται στη Γιάννουλη. Η Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων είναι υπεύθυνη για την οργάνωση και την υλοποίηση της δράσης, με τη συνεργασία του Σχολείου Αστρονομίας «Έναστρον» και του Αστρονομικού Παρατηρησιακού Ομίλου Λάρισας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 6ης Εβδομάδας Αστρονομίας.

 

Συγκροτείται Συμβούλιο Μεταναστών
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής προς αναγνωρισμένους φορείς συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών και προσφύγων, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ευθύνης του, απευθύνει ο Δήμος Λαρισαίων, προκειμένου να συγκροτηθεί το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Λαρισαίων. Η προθεσμία για την υποβολή της σχετικής αίτησης συμμετοχής είναι μέχρι τις 10 Μαΐου 2024.
Η σχετική πρόσκληση έχει αποσταλεί, μεταξύ άλλων, και στην Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ, καθώς και στο Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων. Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων αποτελείται από τα έντεκα μέλη, τα οποία ορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ως μέλη (τακτικά και αναπληρωματικά) ορίζονται έξι δημοτικοί σύμβουλοι και πέντε εκπρόσωποι αναγνωρισμένων φορέων συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών και προσφύγων. Με την ίδια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ορίζεται πρόεδρος στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων ένας εκ των δημοτικών συμβούλων μελών του, καθώς και ο αναπληρωτής του. Τα Συμβούλια Μεταναστών και Προσφύγων έχουν τις εξής αρμοδιότητες:
α) Καταγραφή και διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, που κατοικούν μόνιμα στην Περιφέρεια του οικείου Δήμου, ως προς την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, την επαφή τους με τις δημόσιες αρχές ή τη δημοτική αρχή.
β) Υποβολή εισηγήσεων προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και προσφύγων και, εν γένει, την επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες και
γ) Διοργάνωση, σε συνεργασία με τον Δήμο, εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.
Τα μέλη της Επιτροπής δε λαμβάνουν για τη συμμετοχή τους σε αυτή κανενός είδους αμοιβή ή αποζημίωση.
Kαλούνται οι αναγνωρισμένοι φορείς συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών και προσφύγων που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια του Δήμου Λαρισαίων και, σε περίπτωση που ελλείπουν οι φορείς στο επίπεδο του Δήμου, οι αναγνωρισμένοι φορείς που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε περίπτωση που ελλείπουν τέτοιοι φορείς στην οικεία Περιφέρεια, καλείται η αντιπροσωπευτικότερη δευτεροβάθμια ή ομοσπονδιακού χαρακτήρα οργάνωση συλλογικής εκπροσώπησης που δραστηριοποιείται σε εθνικό επίπεδο κατά το καταστατικό της, να καταθέσουν αίτηση.
Οι φορείς συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών ή προσφύγων που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους καταθέτοντας το καταστατικό τους μαζί με τα στοιχεία του υποδεικνυόμενου εκπροσώπου και του αναπληρωτή του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, email), το αργότερο μέχρι 10.5.2024, είτε εγγράφως προς τον Δήμο Λαρισαίων – Τμήμα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων, είτε ηλεκτρονικά στην παρακάτω διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: dsde@larissa.gov.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2413-500.362 και 2413-500.363.

 

Ημερίδα για την υγεία εργαζομένων στον αγροτικό τομέα

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ «ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ»

Το Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΤΕΕ) στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία, διοργανώνουν την Πέμπτη 25 Απριλίου στη 1 το μεσημέρι στην αίθουσα 12, του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συγκρότημα «Γαιόπολις», Λάρισα, εκδήλωση με θέμα: «Υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στον αγροτικό τομέα».

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του προέδρου του Τμήματος Δημήτρη Καντά και θα ακολουθήσει διάλεξη με θέμα «Η υγεία και ασφάλεια στην εργασία ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Το ελληνικό ζήτημα, αγροτικός τομέας και κλιματική κρίση» από τον δρ. Ανδρέα Στοϊμενίδη πρόεδρο ΟΣΕΤΕΕ, αντιπρόεδρο Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, πρόεδρο Επιτροπής Vision Zero Commissiom.
Ακολουθεί στρογγυλό τραπέζι με τους δρ. Αντιγόνη Μπίσκα, Επιθεώρηση Εργασίας-ΤΣΕΑΥΕ Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας, Ιωάννη Μπούρα πρόεδρο Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδας, Δημήτριο Ντιγκούλη πρόεδρο ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας, Δημήτρη Γαλαμάτη-επίκουρο Καθηγητή, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής ΠΘ και Βάσω Σπύρου καθηγήτρια Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής ΠΘ. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Κώστας Γκιάστας.

 

Σύμπραξη τριών Επιμελητηρίων για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Κ.Ε., το ΤΕΕ/ΤΚΔΘ και το ΟΕΕ Π.Τ. Θεσσαλίας, οργανώνουν ημερίδα με θέμα “Θεσσαλία: Ανασυγκρότηση με συνεργασία - τεχνογνωσία - σχέδιο – προοπτική”, την Τρίτη 23 Απριλίου και ώρα 18:00, στο ξενοδοχείο «Imperial» στη Λάρισα. Στόχος της ημερίδας είναι η έναρξη και προώθηση ουσιαστικού διαλόγου και η διεξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, καθώς και η ανάδειξη των τεχνοκρατικών διαστάσεων, στο πλαίσιο της προσπάθειας ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής: 18:00 - 18:30 προσέλευση, 18:30 - 18:50 εναρκτήριες ομιλίες από τους κ.κ. Ντογγούλη Δημήτριο, πρόεδρο ΓΕΩΤΕΕ/ΚΕ, Παπαγεωργίου Νικόλαο, πρόεδρο ΤΕΕ/ΤΚΔΘ, Κοτσιμπογεώργο Ηλία, πρόεδρος ΟΕΕ Π.Τ. Θεσσαλίας. 18:50 - 19:10 Ομιλία με θέμα: «Ανέφικτη η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας χωρίς ενιαίο και ρεαλιστικό σχέδιο - (απαιτούμενα έργα - υποδομές και δράσεις), από τον κ. Γκούμα Κώστα, γεωπόνο, τ. πρόεδρο ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος, τ. διευθυντή Εγγείων Βελτιώσεων ν. Λάρισας. 19:10 - 19:20 Ομιλία «Πλημμύρες και ξηρασία στη Θεσσαλία: το έργο του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας» από τη Σταυρούλα Τσιτσιφλή, δρ. χημικό μηχανικό, συντονίστρια μόνιμης επιτροπής Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας. 19:20 - 19:30 Ομιλία «Τα δεδομένα πίσω από τη νέα RIS3 της Θεσσαλίας» από τον Ιωάννη Τόλια, Δρ. ηλεκτρολόγο μηχανικός, συντονιστής μόνιμης επιτροπής ΕΣΠΑ Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΤΕΕ/ ΤΚΔΘ. 19:30 - 19:50 Ομιλία «Ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας - η οικονομική προσέγγιση» από τον Παναγιώτη Λιαργκόβα, πρόεδρος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), καθηγητή Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. 19:50 - 20:50 Tοποθετήσεις φορέων, 20:50 - 21:00 Συμπεράσματα.

 

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων, την Πέμπτη 25 Απριλίου, στις 7 μ.μ. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, τα εξής θέματα: Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης για τον διαγωνισμό «Υπηρεσίες Συντήρησης, Βελτίωσης και Λειτουργίας δικτύου Φωτεινών Σηματοδοτών Δήμου Λαρισαίων». Λήψη απόφασης σχετικά με την πρόθεση υλοποίησης προγράμματος «Ανακύκλωση χρησιμοποιημένων βρώσιμων λιπών & ελαίων - τηγανέλαιων» στον Δήμο Λαρισαίων. Κατάργηση Στεκιού Ηλικιωμένων Νεάπολης και ΚΑΠΗ Ελευθερών. Έγκριση συγκρότησης ειδικής Επιτροπής Επιλογής παιδιών, σχολικού έτους 2024-2025 κ.ά.

 

Διακοπή ρεύματος σε Ελασσόνα και χωριά
ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ
Αύριο Κυριακή 21 Απριλίου, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ Ελασσόνας, έχει προγραμματιστεί διακοπή ρεύματος στην πόλη της Ελασσόνας και σε πολλές κοινότητες του Δήμου. Συγκεκριμένα: 07:30 π.μ. - 10:30 π.μ.: σε όλη την πόλη της Ελασσόνας. 10:30 π.μ. - 12:00 μ.: Μικρό Ελευθεροχώρι, Πετρωτό, Λυκούδι, Άζωρος, Γεράνεια, Μηλέα, Φαρμάκη, Τσαπουρνιά, Σαραντάπορο, Χατζηγώγου, Ποιμνιοστάσια Λιβαδίου περιοχή Βίγλας. 12:30 μ.μ. - 15:00: Αγιονέρι, Ευαγγελισμός, Παλαιόκαστρο, Μαγούλα, Συκέα, Καλύβια, Ανάληψη, Βλαχογιάννι, Αμπέλια, Παλιάμπελα, Παλιάσκα, Βαρκό, Πραιτώρι, Μεγ. Ελευθεροχώρι, Βερδικούσια και Κουτσούφλιανη.

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πλημμυροπαθών
Η Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης (παλιών και νέων), οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Τρίτη 23 Απριλίου και ώρα 7.30 μ.μ, στην πλατεία των παλιών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης.


Ομιλία π. Επιφάνιου Οικονόμου

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Η Αρχιερατική Περιφέρεια Αγιάς και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγιάς, 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Αγιάς, διοργανώνουν εκδήλωση στην Αγιά, με ομιλητή τον ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος π. Επιφάνιο Οικονόμου, στο θέμα «ΜΜΕ και οικογένεια», σήμερα Σάββατο 20 Απριλίου, στις 5:30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Αντωνίων. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Εκδήλωση του ΚΚΕ για την ΚΑΠ
Οι ΚΟΒ Τυρνάβου και Αμπελώνα του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, οι επιπτώσεις της και η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ», την Τρίτη 23 Απρίλη στις 8 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα μιλήσει ο Γιάννης Τσιούτρας, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

 

Εκδήλωση για τους αγνοούμενους στην Κύπρο το 1974

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΓΕΧΑ

Εκδήλωση αφιέρωμα στους αγνοούμενους της Κυπριακής τραγωδίας του 1974, Ερωτόκριτο Γαλήνη και Πρόδρομο (Μάκη) Χρυσοστόμου, οργανώνουν η Αντιδημαρχία Παιδείας και Άθλησης, ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Λάρισας, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας και η ΓΕΧΑ Λάρισας. Η εκδήλωση θα γίνει στη ΓΕΧΑ, (οδός Μανδηλαρά 14), σήμερα Σάββατο 20 Απριλίου, στις 20.00. Θα παραστούν και θα μιλήσουν η σύζυγος του αείμνηστου Ερωτόκριτου Γαλήνη, κ. Μαρία Γαλήνη, ο γιος του κ. Γιώργος Γαλήνης και ο εγγονός του Ανδρέας Θεοδώρου. Θα προβληθεί και σχετική κινηματογραφική ταινία.

 

Διαβούλευση για την αγροδιατροφή
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας, οργανώνουν ημερίδα διαβούλευσης των δράσεων στήριξης επιχειρηματικότητας και καινοτομίας του προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027», με θέμα «Αγροδιατροφή», καθώς και « Βιοεπιστήμες-Φάρμακα-Υγεία», τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου και ώρα 17.00-21.00 στο Πάρκο Καινοτομίας «JOIST». Με μέριμνα του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας, συντάχθηκαν από ομάδες ειδικών και εκπροσώπων των επιχειρήσεων επτά κείμενα βάσης, τα οποία είναι διαθέσιμα εν όψει των ημερίδων διαβούλευσης από το δικτυακό τόπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στον σύνδεσμο https://www.thessaly.gov.gr/enimerosi/anakoinosi/5556.
Η προεγγραφή είναι υποχρεωτική για όλους τους συμμετέχοντες και γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https:// forms.gle/jFbfURmEEC5Sh3M18.

 

Ημερίδα για το γεωστρατηγικό περιβάλλον
-ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ -ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑHEPA» ΛΑΡΙΣΑΣ
 Η ΑHEPA Λάρισας «HJ -26 “PETER BALTIS», το «Strategy International» και το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Οι προκλήσεις για τον Ελληνισμό στο υπάρχον γεωστρατηγικό περιβάλλον», την Τρίτη 23 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, στις 19.30. Ομιλητές θα είναι οι εξής: αντιστράτηγος ε.α. Δημόκριτος Ζερβάκης, τέως αρχηγός Εθνικής Φρουράς Κυπριακής Δημοκρατίας και επίτιμος διοικητής 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU OHQ και ο δρ Ιωσήφ Δεμερτζής, διευθυντής έρευνας και ανάλυσης του Strategy International. O αντιστράτηγος ε.α. Δημόκριτος Ζερβάκης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Strategy International και των ΑHEPA Λάρισας HJ -26 “PETER BALTIS, έχει υπηρετήσει σε κρίσιμες θέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και διαθέτει πολύχρονη εμπειρία σε θέματα στρατηγικής, ασφάλειας και άμυνας. O δρ Ιωσήφ Δεμερτζής (ΒΑ MA MSc MRes PhD) είναι διευθυντής Έρευνας και Ανάλυσης του Strategy International (SI) Ltd. Έχει αναλάβει διάφορες θέσεις σε πολιτικά και στρατιωτικά ακαδημαϊκά ιδρύματα και ασχολείται με την ασφάλεια και τη διασυνοριακή συνεργασία. Ειδικεύεται στη δημιουργία στατιστικών μοντέλων ανάλυσης συμπεριφοράς κρατών ή εταιρειών και της αποτελεσματικότητας των αλλαγών στη στρατηγική πεδίου. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας Δήμου Λάρισας-«Λάρισα Πόλη που Μαθαίνει».

 

Δηλώσεις προτίμησης μεταθέσεων εκπαιδευτικών
ΜΕΧΡΙ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Έως και την Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 23:59 θα μπορούν οι εκπαιδευτικοί Γενικής Εκπαίδευσης κλάδων ΠΕ70-Δασκάλων, ΠΕ60-Νηπιαγωγών, ΠΕ05-Γαλλικής, ΠΕ06-Αγγλικής, ΠΕ07-Γερμανικής, ΠΕ08-Καλλιτεχνικών, ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής, ΠΕ79-Μουσικής και τους εκπαιδευτικούς Ειδικής ΑγωγήςκλάδωνΠΕ71 και ΠΕ70.ΕΑΕ - Δασκάλων Ειδικής Αγωγής, ΠΕ60.ΕΑΕ-Νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής, που υπέβαλαν αρχική αίτηση για βελτίωση θέσης ή δήλωση οριστικής τοποθέτησης, ή έχουν μετατεθεί το 2024 στην περιοχή μετάθεσης Λάρισας (Π.Ε.), να επιλέξουν, με σειρά προτίμησης, τις σχολικές μονάδες στις οποίες επιθυμούν να μετατεθούν (για βελτίωση θέσης) ή να τοποθετηθούν οριστικά, σύμφωνα με τις κενές οργανικές θέσεις ανά κλάδο και ανά σχολική μονάδα όπως αυτές προσδιορίστηκαν στη με αρ. 14/18-4-2024 Πράξη του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Λάρισας. Οι δηλώσεις γίνονται αποκλειστικά μέσω του ηλεκτρονικού Συστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων Μεταθέσεων (https://teachers.minedu.gov.gr). Το σύστημα κλείνει αυτόματα τα μεσάνυχτα. Στη δήλωση τοποθέτησης ή βελτίωσης θέσης μπορούν να επιλεγούν μέχρι 20 σχολικές μονάδες, σύμφωνα με το άρθρο 13 του π.δ. 100/1997. Πέραν των κενών οργανικών θέσεων που περιλαμβάνονται στους συνημμένους πίνακες, μπορούν να επιλεγούν και άλλες σχολικές μονάδες, στις οποίες πιθανόν να προκύψουν κενά κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass