ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Ο λαός θα μας δώσει την τρίτη εντολή»….

Ανακοίνωσε 12 προτάσεις-μέτρα για τους αγρότες

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2015 8:00

Του Δημήτρη Βάλλα

Την πεποίθησή της ότι το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είναι στις εκλογές το τρίτο σε δύναμη κόμμα εξέφρασε χθες μιλώντας το βράδυ στη Λάρισα μπροστά σε ένα ενθουσιώδες ακροατήριο, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά στο πλαίσιο της προεκλογικής της περιοδείας μίλησε στο ξενοδοχείο Divani Palace παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και ένα πλαίσιο πολιτικής για την ανάπτυξη της υπαίθρου και την ενίσχυση των αγροτών σε 12 ολοκληρωμένες προτάσεις.

Η ίδια καταχειροκροτούμενη τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα που άλλαξε την εικόνα της Ελλάδος και σήμερα είναι πάλι εδώ, ενώ κάλεσε όλους να βοηθήσουν ώστε «ο ήλιος να σηκωθεί ακόμα ψηλότερα».

ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ

Αναλυτικά η .κ Γεννηματά στην ομιλία της που ξεκίνησε στις 8.30 το βράδυ και μεταδόθηκε μάλιστα απευθείας και από την κρατική τηλεόραση κάνοντας λόγο για την κατάκτηση της τρίτης θέσης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Στο εκλογικό αποτέλεσμα πρέπει να καταγραφεί η απαίτηση των πολιτών για συνεννόηση και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα. Να μην χαθεί άλλος χρόνος. Η δική μας στόχευση είναι με δύναμη από τη δύναμη της κοινωνίας, να διαδραματίσουμε τον κρίσιμο, καταλυτικό ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση.

Όλες οι δυνάμεις που πιστεύουν στην παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη έχουμε χρέος να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε σε ένα κυβερνητικό σχήμα στο πλαίσιο μιας συγκεκριμένης προγραμματικής συμφωνίας, με ορίζοντα τετραετίας.

Ζητάμε από τους πολίτες ισχυρή εντολή ευθύνης και αξιοπιστίας. O ελληνικός λαός θα δώσει σε μας την τρίτη κρίσιμη για τον σχηματισμό κυβέρνησης εντολή και όχι στο κ. Μιχαλολιάκο και στη Χρυσή Αυγή!».

Δεικτική ακόμα υπήρξε και στην κριτική της κατά των αποφάσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που είχαν σχέση με τη διακυβέρνηση της χώρας αυτούς τους μήνες, ενώ καταφέρθηκε και κατά των κυβερνήσεων της ΝΔ καταλογίζοντας ευθύνες για το οικονομικό αδιέξοδο.

Για μία ακόμη φορά επανάλαβε ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στην παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη έχουν το χρέος να συνεννοηθούν και να συνεργαστούν σε ένα κυβερνητικό πλαίσιο μίας συγκεκριμένης προγραμματικής συμφωνίας με ορίζοντας τετραετίας. «Ζητάμε από τους πολίτες ισχυρή εντολή ευθύνης και αξιοπιστίας» τόνισε.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

«Δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοσθούν τα αντιπαραγωγικά και καταστροφικά μέτρα για τους αγρότες που συμφώνησαν οι Τσίπρας και Καμμένος, υπογράμμισε, τονίζοντας ότι προέχει η στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας που παράγει πλούτο και έπεται η φορολόγηση. «Αυτή είναι η προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ» είπε χαρακτηριστικά. Ενώ ανέφερε ως βασική επιλογή την παραγωγή τροφίμων, ποιοτικών προϊόντων με ταυτότητα και τη διασύνδεσή της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό.

Χαρακτήρισε δε «καταστροφικές» τις αποφάσεις από την «κακή προετοιμασία στη διαπραγμάτευση που έκανε ο κ. Τσίπρας και υπόγραψε ο κ. Καμμένος» και για τους αγρότες και δήλωσε : «Δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοσθούν αυτά τα αντιπαραγωγικά και καταστροφικά μέτρα για τους αγρότες».

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι προέχει η στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας που παράγει πλούτο και έπεται η φορολόγηση. «Αυτή είναι η προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ» είπε χαρακτηριστικά. Ενώ ανέφερε ως βασική επιλογή την παραγωγή τροφίμων, ποιοτικών προϊόντων με ταυτότητα και τη διασύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό.

Παρουσιάζοντας στη συνέχεια τις προτάσεις για τον αγροτικό κόσμο η κ. Γεννηματά από τη Λάρισα έθεσε δώδεκα προτεραιότητες που έχουν σχέση με:

* Αποκατάσταση της ομαλής καταβολής των οικονομικών εισροών στους αγρότες που έχουν διακοπεί (κοινοτικές ενισχύσεις, αποζημιώσεις για ζημιές, τραπεζική ρευστότητα) ώστε οι παραγωγοί να αξιοποιήσουν πλήρως τις παραγωγικές δυνατότητες των εκμεταλλεύσεων σύμφωνα με τις ανάγκες των εξαγωγών και της βιομηχανίας τροφίμων.

* Ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας με τη μέγιστη δυνατή απορρόφηση και αξιοποίηση των πόρων της νέα ΚΑΠ 2014-2020 ύψους 20 δισ. ευρώ, ώστε με τους πόρους 2,5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση να χρηματοδοτηθεί άμεσα η παραγωγική δραστηριότητα και οι επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα. Παρεμβάσεις στα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας ώστε να αποκτήσουν παραγωγικό προσανατολισμό με έμφαση στις εξαγωγές, την αειφορία και την προστασία της παραγωγής από την κλιματική αλλαγή.

* Ένα δίκαιο σύστημα φορολόγησης των αγροτών με αναγνώριση του ιδιαίτερα κρίσιμου ρόλου της γεωργίας και της κτηνοτροφίας για την απασχόληση.

* Εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά για τη ριζική αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και χτύπημα των καρτέλ που κερδοσκοπούν εις βάρος των αγροτών και που πωλούν τα προϊόντα τους φθηνά αλλά και των καταναλωτών που τα αγοράζουν ακριβά.

* Τη λήψη μέτρων μείωσης του κόστους παραγωγής, προκειμένου να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα των αγροτικών προϊόντων.

* Την εισαγωγή της εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας στην πρωτογενή παραγωγή, με συνεργασία ιδιωτικών και δημόσιων φορέων, για ανταποδοτικότητα και άμεση εφαρμογή. Η βελτίωση και Επέκταση της Συμβολαιακής γεωργίας.

* Τις ριζικές αλλαγές στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στους Οργανισμούς και στις υπηρεσίες υλοποίησης της αγροτικής πολιτικής, ώστε να υποστηριχθεί με αποτελεσματικότητα το σχέδιο ανάπτυξης της υπαίθρου, με μεγάλη αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία που ταλαιπωρεί τους αγρότες, να πληρώνονται έγκαιρα οι ενισχύσεις και να εγκρίνονται και να πληρώνονται γρήγορα τα επενδυτικά προγράμματα.

* Τη θέσπιση κινήτρων για την προώθηση νέων, σύγχρονων και ισχυρών συλλογικών δομών (συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών) που παρεμβαίνουν αποτελεσματικά στην προμήθεια λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων, σπόρων, ζωοτροφών και στην εμπορία των προϊόντων.

* Την εφαρμογή ολοκληρωμένης πολιτικής διαχείρισης του νερού, ώστε ως θέμα εθνικής σημασίας, να γίνει κομβικό σημείο για την ανάπτυξη και την ασφάλεια της χώρας.

* Τις συμβουλευτικές δομές, αποτελεσματικές, αποκεντρωμένες, αξιόπιστες και φιλικές για τη διασφάλιση συνεχούς, έγκυρης και αποτελεσματικής ενημέρωσης, εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των αγροτών για τις νέες παραγωγικές και τεχνολογικές εξελίξεις.

* Το σύγχρονο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα και δίκτυο κοινωνικής προστασίας (Αγροτικά Ιατρεία, Κέντρα Υγείας, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, Προγράμματα Βοήθειας στο Σπίτι).

* Την ενασχόληση πιο πολλών νέων ανθρώπων με την πρωτογενή παραγωγή με δωρεάν γη από το κράτος, με χρηματοδοτικά κίνητρα για την εγκατάστασή τους…

Μετά το πέρας της ομιλίας της και εν μέσω παρατεταμένων χειροκροτημάτων η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τους υποψήφιους του κόμματος και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας και φωτογραφήθηκε μαζί τους. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass