ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΕΙΟ

Οι υποψήφιοι του Οινοποιείου Τυρνάβου

Δημοσίευση: 27 Απρ 2013 23:10 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:55
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε», Του Κώστα Τσόλα)
Εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου και νέου εποπτικού συμβουλίου, καθώς και αντιπροσώπων στην Κ.Ε.Ο.Σ.Ο.Ε. πραγματοποιεί σήμερα Κυριακή από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο. Μέχρι τώρα οι εκλογές πραγματοποιούνταν κάθε τρία χρόνια και την τελευταία φορά έγιναν το 2010. Από εδώ και στο εξής, μετά την τροποποίηση του καταστατικού από τη Γενική Συνέλευση οι εκλογές θα γίνονται κάθε 4ετία. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα 463 μέλη – μέτοχοι του συνεταιρισμού. Οι έχοντες δικαίωμα ψήφου καλούνται να προσέλθουν στην εκλογική διαδικασία με την αστυνομική τους ταυτότητα.
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου παράγει το σύνολο των προϊόντων του, δηλαδή οίνοι, γλεύκη, τσίπουρο, ούζο, από τα σταφύλια της περιοχής του. Τα μέλη του παραδίδουν σταφύλια από 9.000 στρέμματα, ενώ η επιχείρηση για να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση στα προϊόντα του παραλαμβάνει σταφύλια και εκτός καρτέλας από παραγωγούς αποκλειστικά και μόνο του Τυρνάβου και της περιοχής.
Παράγονται οίνοι αναγνωρισμένοι με γεωγραφική ένδειξη (Τοπικοί Οίνοι Τυρνάβου) αλλά και απλοί λευκοί, ροζέ, ερυθροί, ρετσίνα, ημίγλυκοι, νάμα, vin de liqueur, σε πολλών ειδών συσκευασίες.
Παράγεται επίσης συμπυκνωμένο γλεύκος διορθωμένο (ανακαθαρισμένο) και συμπυκνωμένο γλεύκος από Μοσχάτο Αμβούργου.
Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ποτοποιείου-αποσταγματοποιείου του Συνεταιρισμού παράγεται τσίπουρο με γλυκάνισο ή χωρίς , τσίπουρο με κρόκο, τσίπουρο παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια, καθώς και ούζο. Η παραγωγή οίνων και αποσταγμάτων στην περιοχή Τυρνάβου αιώνες τώρα αποτελεί το κέντρο της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής ζωής του τόπου μας. Το ίδιο το κρασί, το τσίπουρο και το ούζο που παράγεται εδώ είναι ζωντανό μνημείο πολιτισμού.
Σημαντικό κομμάτι αυτής της μεγάλης ιστορίας στα νεότερα χρόνια είναι ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου, που από την ίδρυσή του το 1961 και μετά ανέδειξε και εξέλιξε την παραγωγή και την παράδοση των προϊόντων του τυρναβίτικου αμπελώνα.
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ
- Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Αγραφιώτης Δημήτριος του Ιωάννη, Γκουντελίτσας Χρήστος (Ζαχαρίας) του Κων/νου, Δαμασιώτης Αθανάσιος του Ιωάννη, Κάιβας Αθανάσιος του Ιωάννη, Κακάλης Θωμάς του Δημητρίου, Καλμπούρης Απόστολος του Θωμά, Μαμανός Αθανάσιος του Ευάγγελου, Μπαλάφας Νικόλαος του Θωμά, Νάκας Δανιήλ του Θεοδώρου, Πολύζος Γεώργιος του Κων/νου, Ραψανιώτης Αγησίλαος (Σήλας) του Γεωργίου, Σκουταράς Βασίλειος του Αθανασίου, Χατζητσολίδης Λεωνίδας του Κων/νου.
- Για το Εποπτικό Συμβούλιο
Γάννας Νικόλαος του Θεμιστοκλή, Κοντογιάννης Σπύρος του Κων/νου, Μαλίτας Πέτρος του Αθανασίου, Μόκας Νικόλαος του Παναγιώτη, Μπεντικούγιας Αθανάσιος του Χρήστου
- Αντιπρόσωποι για την Κ.Ε.Ο.Σ.Ο.Ε
Γκουντελίτσας Χρήστος (Ζαχαρίας) του Κων/νου, Κασκάλης Θωμάς του Δημητρίου, Καλμπούρης Απόστολος του Θωμά, Κοντογιάννης Σπύρος του Κων/νου, Ραψανιώτης Αγησίλαος (Σήλας) του Γεωργίου, Σκουταράς Βασίλειος του Αθανασίου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass