ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ραντεβού ξανά με τη διαθεσιμότητα

*Η Λάρισα στους 13 δήμους που επιλέχθηκαν για πιλοτική αξιολόγηση των δομών τους *Καθησυχαστική διαβεβαίωση Κ. Τζανακούλη ότι «δεν θα απολυθεί κανείς»

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2013 0:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:22

Αναταραχή χθες στις τάξεις των υπαλλήλων του Δήμου Λαρισαίων καθώς δημοσιεύματα από την Αθήνα, τον ενέτασσαν στους φορείς από τους οποίους θα αντληθούν οι 12.500 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. Αγανάκτηση ανάμικτη με φοβία κυριαρχούσαν στις δημοτικές υπηρεσίες, καθώς η αόριστη- μέσα στη βεβαιότητά της- κατάσταση, οδηγεί την αγωνία των εργαζομένων στο κατακόρυφο.

Στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου δεν γνώριζαν κάτι συγκεκριμένο, στο σωματείο ήταν διάχυτη η ανησυχία ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος, ευρισκόμενος στην Αθήνα για έκτακτη συνεδρίαση της διοίκησης της ΚΕΔΕ, ήταν κατηγορηματικός: «Δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας υπάλληλος», διαβεβαίωσε την «Ε» ο Κ. Τζανακούλης ενώ παράλληλα αρνήθηκε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των δομών του Δήμου. Για αύριο έχει προγραμματισθεί συνάντηση της διοίκησης του συλλόγου εργαζομένων με τον δήμαρχο στη Λάρισα.

Ο Δήμος Λαρισαίων περιλαμβάνεται, μαζί με άλλους 12 της χώρας, μεταξύ των «πιλότων» που έχουν οριστεί από το υπουργείο για τη δημιουργία νέων υπηρεσιακών οργανογραμμάτων και αξιολόγηση των δομών του. Από αυτή τη διαδικασία, η οποία τρέχει και σε υπουργεία και σε άλλους οργανισμούς, υποτίθεται ότι θα προκύψουν οι πλεονάζοντες υπάλληλοι ώστε να προκύψουν ως το τέλος της χρονιάς οι 25.000 που θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες-οι μισοί, φιλοδοξεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι να τελειώσει ο Ιούνιος.

Όπως συνέβη πέρυσι με τους 2.000 υπαλλήλους, ΙΔΑΧ μέσης εκπαίδευσης, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, θα λαμβάνουν μέχρι και για ένα έτος έως ότου μετακινηθούν, το 75% του μισθού τους. Σημειώνεται ότι αυτή την εποχή ολοκληρώνεται η τοποθέτηση σε νέες υπηρεσίες όσων είχαν τεθεί πέρυσι σε διαθεσιμότητα. Τα κριτήρια αξιολόγησης προσωπικού, στους συγκεκριμένους φορείς (σύνολο 200.000 άτομα) θα περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο που καταθέτει το υπουργείο στη Βουλή εντός των ημερών. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, που πήγασαν από το «Έθνος» για να κατακλύσουν εν συνεχεία το Διαδίκτυο, από την εν λόγω αξιολόγηση εξαιρούνται οι διευθυντές υπηρεσιών, υπάλληλοι με κοινωνικά κριτήρια ενώ θα προστατευθούν οι τυπικά προσοντούχοι με αυξημένη μοριοδότηση. Επίσης δεν θα εμπλακούν στη διαδικασία οι υπηρεσίες όπου βάσει του οργανογράμματός τους δεν εμφανίζουν πλεονάζον προσωπικό. Σωτ. Ζαχαριάς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass