ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ

Ξανά για δήμαρχος ο Απ. Καλογιάννης

*Έθεσε την υποψηφιότητά του στη διάθεση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, η οποία στοχεύει σε «προγραμματική συνάντηση ευρύτερων δυνάμεων»

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2013 20:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:24

«Ολοκληρώνοντας την εισαγωγική τοποθέτηση του ο Απόστολος Καλογιάννης έθεσε στην διάθεση των μελών της Ενωτικής Πρωτοβουλίας την υποψηφιότητά του για την διεκδίκηση του αξιώματος του δημάρχου της Λάρισας, πάντα με σεβασμό, όπως χαρακτηριστικά τόνισε στις αποφάσεις που η κίνηση μέσα από τις καταστατικά προβλεπόμενες δημοκρατικές διαδικασίες της θα καταλήξει», υπογραμμίζεται σε ενημέρωση από την πλευρά της παράταξης, μετά την προχθεσινή της τακτική συνέλευση.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία τονίζει επίσης ότι «φιλοδοξεί με την δράση και τις πρωτοβουλίες της, που θα κλιμακωθούν άμεσα, να γίνει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και χωρίς χρίσματα η ψυχή μίας προγραμματικής συνάντησης ευρύτερων δυνάμεων για την δημιουργία ενός αυτόνομου και πάλι δημοκρατικού συνδυασμού που υπερασπιζόμενη την Τ.Α. και την πόλη θα διεκδικήσει και θα πετύχει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Η ανατροπή μπορεί, και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να γίνει αυτή τη φορά πραγματικότητα».

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την Ενωτική Πρωτοβουλία, στην ολομέλεια «παρουσιάστηκε η εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής από τον επικεφαλής και εκλεγμένο (μοναδικό) στο Δημοτικό Συμβούλιο Απόστολο Καλογιάννη. Η συζήτηση επεκτάθηκε-εκτός από τον απολογισμό δράσης και την ανάγκη διόρθωσης των αδυναμιών της Ενωτικής Πρωτοβουλίας- και στην σημερινή κατάσταση την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Τ.Α.) και φυσικά στην κατάσταση στον Δήμο Λάρισας.

 -Το μνημόνιο μείωσε τους πόρους προς την Τ.Α. κατά 60%, αποδιαρθρώνει συστηματικά τις εργασιακές σχέσεις, προωθεί την ιδιωτικοποίηση σημαντικών δημόσιων- δημοτικών αγαθών και υπηρεσιών, μειώνοντας έτσι εν τέλει τις δυνατότητες και τον ρόλο της Τ.Α.

- Ο Καλλικράτης όπως στην πράξη πια έχει αποδειχθεί μετατρέπει την αυτοδιοίκηση σε ακόμα πιο συγκεντρωτική διοίκηση μειώνοντας ουσιαστικά την συμμετοχή των πολιτών στα κοινά.

- Προκύπτει καθαρά σήμερα η ανάγκη υπεράσπισης του θεσμού.

- Επιπλέον και ειδικότερα για τον δήμο της Λάρισας, που η πλειοψηφία του επί της ουσίας υπερθεματίζει στην υλοποίηση των αποφάσεων της τρικομματικής κυβέρνησης, επισημάνθηκε ότι κυριαρχούν τα «έργα» και οι δράσεις βιτρίνας, η αδιαφάνεια και η νοοτροπία κατεστημένου. Η ανάγκη ανατροπής αυτής της κατάστασης στον Δήμο μας είναι πλέον αδήριτη. Η Ενωτική Πρωτοβουλία αισθάνεται δικαιωμένη και για την κριτική της προς την δημοτική αρχή της Λάρισας αλλά κυρίως για το πρωτοπόρο εγχείρημα που ξεκίνησε πριν από επτά χρόνια και υπηρέτησε έκτοτε πιστά με την δημιουργία ενός πραγματικά αυτοδιοικητικού, ενωτικού συνδυασμού.

 Σήμερα τέτοιοι συνδυασμοί είναι σημείο αναφοράς (δυστυχώς για πολλούς μόνο στα λόγια) για κάθε έναν που εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για την Τ.Α.. Σήμερα-όπως και η κινητικότητα που υπάρχει αποδεικνύει-οι συνθήκες είναι πολύ πιο ευνοϊκές για να ανατραπεί αυτή η οπισθοδρόμηση και η νοσηρή κατάσταση που υπάρχει στον δήμο μας. Σήμερα απαιτείται μια νέα κοινωνική πλειοψηφία και πριν απ ΄ όλα ένα ευρύτατο μέτωπο υπεράσπισης του θεσμού της Τ.Α., της πόλης και της ζωής όλων των συμπολιτών μας. Την πρόταση της για το πρόγραμμα ενός τέτοιου μετώπου επικαιροποιεί ήδη αυτό το διάστημα η συντονιστική επιτροπή της Ενωτικής Πρωτοβουλίας. Στον άμεσο σχεδιασμό, μέχρι και Ιούνιο, περιλαμβάνονται σημαντικές πρωτοβουλίες της κίνησης. Ο αναλυτικός λεπτομερής σχεδιασμός τους θα συζητηθεί στην νέα Συντονιστική Επιτροπή της Ενωτικής Πρωτοβουλίας που εκλέχθηκε στο τέλος των εργασιών της χθεσινής ολομέλειας. Στο προεδρείο ήταν και ο Δημήτρης Μαβίδης, αρχιτέκτονας και βασικό στέλεχος της Συντονιστικής Επιτροπής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας . Παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και των Οικολόγων που –μαζί με την ΔΗΜ.ΑΡ. – είχαν επιλέξει να υποστηρίξουν το αυτόνομο ψηφοδέλτιο της Ενωτικής στις τελευταίες δημοτικές εκλογές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass