ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Ελληνες αγελαδοτρόφοι στη Γαλλία

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2013 2:49 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:26
 
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Επταήμερη επαγγελματική επίσκεψη πραγματοποίησαν πέντε κτηνοτρόφοι στη Γαλλία. Πρόκειται για ομάδα αγελαδοτρόφων κρεατοπαραγωγής από την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, τη Λάρισα και ένας από τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.
Το ταξίδι έγινε με δική τους πρωτοβουλία και με σκοπό να επισκεφτούν μεγάλη κτηνοτροφική έκθεση στο Παρίσι αλλά και να δουν από κοντά κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις συναδέλφων τους Γάλλους αγελαδοτρόφους κρεατοπαραγωγής στην περιοχή LEMON. Οι πέντε Έλληνες αγελαδοτρόφοι επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις αλλά και με ικανοποίηση αφού μπορεί οι Γάλλοι, όπως είπαν, να υπερτερούν σε πρόγραμμα Γενετικής ωστόσο η ποιότητα των ελληνικών ζωοτροφών, του ελληνικού χορταριού τα οποία τρώνε τα ζώα είναι σαφώς καλύτερης με αποτέλεσμα και τα ελληνικά κρέατα να είναι επίσης ανώτερης διατροφικής αξίας. Και κατέληξαν χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες χώρες. Επίσης η Ελλάδα πρωτοπορεί και στον τρόπο παραγωγής. Σ΄ αυτό βοηθούν οι άριστες καιρικές συνθήκες στη χώρα μας. Ωστόσο εδώ οι ζωοτροφές έχουν φτάσει στα ύψη ενώ στη Γαλλία είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να έχουν οι κτηνοτρόφοι μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους».
Εντυπωσιασμένοι όμως οι Έλληνες από την άρτια οργάνωση που έχουν οι Γάλλοι συνάδελφοί τους πάνω στην εργασία και τη διατήρηση των ζώων τους. Επίσης πολύ καλή δουλειά γίνεται στη Γαλλία στον τομέα αυτό και στη Γενετική, όπου οι φυλές των αγελάδων διασταυρώνονται , βγαίνουν νέες καλύτερες ράτσες με καλύτερη απόδοση.
Η φιλοξενία των Γάλλων αγελαδοτρόφων οι οποίοι ανήκουν σε συνεταιριστικές οργανώσεις, ήταν άψογη με ξεναγήσεις σε κτηνοτροφικές μονάδες, αλλά και σε ιδιωτικό και ανθρώπινο επίπεδο.
Τη Γαλλία επισκέφθηκαν οι αγελαδοτρόφοι: Κώστας Αλιπρασίτης από το Μεσοχώρι Τύρναβου, Αντώνης Λέτσιος από το Δαμάσι Τυρνάβου, Αθανάσιος Κουτίνας, από το Αργυροπούλι, Νίκος Νανάς από τη Λάρισα και Παναγιώτης Δεργινάκης από τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, με άριστο ξεναγό τον κ. Στέλιο Πιρπίλη.
Αναμφισβήτητα η επίσκεψη ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για τους ντόπιους αγελαδοτρόφους οι οποίοι από τη μία εξήγησαν στους Γάλλους συναδέλφους πώς εργάζονται στην Ελλάδα, αλλά και εκείνοι έφεραν εδώ τρόπους λειτουργίας των Γάλλων.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass