ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αναστάτωση στην Τσαριτσάνη

* ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2013 2:38 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:02
ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
«Κάτω η τρομοκρατία! - Η ποινικοποίηση των αγώνων δεν περνά!». Με αυτό το σύνθημα, δεκάδες άτομα διαμαρτυρήθηκαν χθες το μεσημέρι, μπροστά στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ελασσόνας, στο κέντρο της πόλης, σε κινητοποίηση που οργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης.
Αφορμή στάθηκε η παραλαβή κλήσεων από διάφορες δικογραφίες, που έχουν σχηματισθεί, με τις οποίες καλούνται σε απολογία αγρότες αλλά και μέλη της διοίκησης του τσαριτσανιώτικου Μορφωτικού Συλλόγου, για το αδίκημα της «παρακώλυσης συγκοινωνιών» στις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις.
Να θυμίσουμε ότι στην περιοχή Ελασσόνας, στο πλαίσιο των πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων, αγρότες με τα μηχανήματά τους συγκεντρώθηκαν από τις 8 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2013 στο ύψος του Αγίου Αθανασίου Τσαριτσάνης, λίγο έξω από την ιστορική κωμόπολη («μπλόκο» της Μελούνας στην Ε.Ο. Ελασσόνας – Λάρισας), παραμένοντας εκτός οδοστρώματος και δεν παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία των οχημάτων.
Όπως ζητούν οι άνθρωποι του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης: «Να σταματήσουν άμεσα οι τρομοκρατικές διώξεις». Και υποστηρίζουν πως πρόκειται για «επιλεκτική και στοχοποιημένη δίωξη με αφορμή τα αγροτικά μπλόκα, με ερωτηματικά για τη στάση της διοίκησης της Αστυνομίας στην Ελασσόνα». «Η επιχείρηση τρομοκράτησης, απ’ όπου και αν εκπορεύεται, δεν θα περάσει. θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά να είμαστε δίπλα στον λαό και στα προβλήματά του, δίπλα στις δίκαιες διεκδικήσεις του και στους ηρωικούς αγώνες του», επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε σχετικό δελτίο Τύπου.
Στη χθεσινή διαμαρτυρία του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, το παρών έδωσαν: ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. κ. Δημ. Αβρανάς, ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δραγατσίκης, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) κ. Ρίζος Μαρούδας, ο πρόεδρος του Μορφωτικού Τσαριτσάνης κ. Χάρης Νούσιας, ο αγροτοσυνδικαλιστής κ. Βασίλης Κατής, μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ Ελασσόνας και τοπικών φορέων - συλλόγων.
Στο τέλος της κινητοποίησης, οι παραπάνω επισκέφθηκαν την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Ελασσόνας για τις απαραίτητες διαβουλεύσεις με αξιωματικούς της.
Χαρακτηριστική η δήλωση του δημάρχου Ελασσόνας κ. Πασχόπουλου στην «Ε»: «Βρεθήκαμε εδώ για να συμπαρασταθούμε στους αγρότες μας, που καλούνται στη δικαιοσύνη, μετά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους. Θέλω να θυμίσω πως υπάρχει σχετικό ψήφισμα συμπαράστασης στα δίκαια αιτήματα και στον αγώνα τους, από το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας. Καλά είναι η κυβέρνηση της χώρας και ο αρμόδιος υπουργός να σκύψουν με πραγματικό ενδιαφέρον στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, αφήνοντας πίσω τακτικές, που δεν βοηθούν. Οι αγρότες θέλουν λύσεις σε προβλήματα και όχι διώξεις».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass