ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Κλαδεύονται ψηλά και επικίνδυνα δέντρα

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2015 0:54

 

Περίπου πεντακόσια ψηλά δέντρα… κατοικούν ανάμεσά μας. Βρίσκονται στο κέντρο και τις συνοικίες της Λάρισας. Αρκετά από αυτά με επίσης υψηλό βαθμό επικινδυνότητας καθώς αναπτύσσονται ανεξέλεγκτα. Προκειμένου να αποφευχθούν ζημιές και ατυχήματα η Αντιδημαρχία και η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων ξεκίνησε αυτές τις ημέρες το κλάδεμα των μεγάλων δέντρων από το κέντρο της πόλης. Οι εργασίες ξεκίνησαν από τον πεζόδρομο της Κούμα για να επεκταθούν στον πεζόδρομο της Ασκληπιού από το ύψος της πλατείας Ταχυδρομείου έως τη Μανδηλαρά, στον πεζόδρομο της Ερμού και στον πεζόδρομο της Δευκαλίωνος.

Στόχος, όπως αναφέρει η υπηρεσία είναι τα κλαδέματα να ολοκληρωθούν πριν την εορταστική περίοδο έτσι ώστε στη συνέχεια να επεκταθούν στις περιοχές εκτός του κέντρου. Ειδικότερα, ψηλά και επικίνδυνα δέντρα έχουν εντοπιστεί στo παλιό Κοιμητήριο που απαιτούν κλάδεμα ή και αφαίρεση όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο αλλά και στην περιοχή του ΑΤΑ.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων η κοπή των τριών τελευταίων πεύκων στο πεζοδρόμιο της οδού Αγιάς, μπροστά από το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας. Η Διεύθυνση Πρασίνου επισημαίνει ότι τα πανύψηλα πεύκα κρίθηκαν επικίνδυνα και για λόγους ασφαλείας πρέπει να κοπούν και να αντικατασταθούν με άλλα. Παράλληλα, οι υπεύθυνοι της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου υποστηρίζουν ότι σε πολλά σημεία είναι δύσκολη η πρόσβαση του καλαθοφόρου για αυτό ενδεχομένως να υπάρχουν καθυστερήσεις, ωστόσο ζητούν την κατανόηση των εμπόρων μιας και αυτές τις ημέρες βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες στο εμπορικό κέντρο της.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Την ίδια ώρα και ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων επισημαίνουν πως οι εργασίες κλαδέματος γίνονται για τη συντήρηση των δέντρων αλλά και για την ασφάλεια των πολιτών, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι Λαρισαίοι διαμαρτύρονται για την κοπή των δέντρων. Αναρτώντας φωτογραφίες με τα κλαδεμένα πια δέντρα στον πεζόδρομο της Κούμα σχολιάζουν πως «τρία δέντρα είχε το κέντρο, κόπηκαν και αυτά. Οι εργαζόμενοι δεν κλαδεύουν τα δέντρα αλλά τα “εξοντώνουν”» και ζητούν συνάντηση με την υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να τους ενημερώσει για το πράσινο στην πόλη. Τα σχόλια και οι αντιδράσεις για το κλάδεμα των δέντρων να σημειωθεί ότι αναρτήθηκαν και στην ομάδα του facebook «Να σταματήσουν οι σιδεριές έκτρωμα στο Φρούριο» που είχε δημιουργηθεί για το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης στον λόφο του Φρουρίου.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass