ΚΑΘΩΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΝ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις διακοπές ΔΕΗ

* Το ΕΚΛ «στήνει» συνεργεία επανασύνδεσης

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2015 0:55

 

 

Του Δημήτρη Βάλλα

Σε διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τις κεντρικές εγκαταστάσεις της ΔΕΗ επί της οδού Καρδίτσης, προχώρησαν, χθες, μέλη της Διοίκησης του ΕΚΛ, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι διαμαρτυρόμενοι για τις επαπειλούμενες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους έχουν απλήρωτους λογαριασμούς.

Η ΔΕΗ, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό προ ημερών, είναι αποφασισμένη να …κατεβάσει τους διακόπτες σε όσους δεν εξοφλούν τους λογαριασμούς τους, με το πρώτο «κύμα» εντολών να φτάνει τις 100.000 και να αφορά σε όσους καταναλωτές τα χρέη ξεπερνούν τα 1000 ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει δεχθεί εντολή από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού να προβεί σε 100.000 αποκοπές τον τελευταίο μήνα, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα 15.000 καταναλωτές έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Η απόφαση για διακοπές της ηλεκτροδότησης αφορά κυρίως σε λογαριασμούς με οφειλές που έχουν ξεπεράσει το ποσό των 1.000 ευρώ το τετράμηνο και δεν ανήκουν στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων, δηλαδή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, στο οποίο έχουν ενταχθεί περί τα 600.000 νοικοκυριά.

Η ΔΕΗ με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να αντιμετωπίσει συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές, που έχουν ανέλθει περίπου στα 2,2 με 2,5 δισ. ευρώ, λόγω της κρίσης, και στοχεύει στους κακοπληρωτές -δηλαδή, σε όσους έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τις οφειλές, ούτως ώστε να βελτιώσει την εισπραξιμότητα, ωστόσο το αμελούν επιτηδευμένα, εκμεταλλευόμενοι την κοινωνική ευαισθησία της ΔΕΗ, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια -λόγω της κρίσης και της πολιτικής αστάθειας- εμφανιζόταν πιο «ελαστική».

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Διαδηλώνοντας με πανό και ντουντούκες κατά των διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος, τα μέλη του ΕΚΛ επισήμαναν ότι «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την ίδια ώρα που η ανεργία βρίσκεται στα ύψη, τσακίζει μισθούς, συντάξεις, συνεχίζει την άγρια φοροληστεία, ετοιμάζει την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, δηλώνει ότι θα ξεκινήσει να κόβει το ρεύμα σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους».

Το ΕΚΛ κάλεσε όλους τους εργαζόμενους σε αγώνα για να μην διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε κανένα εργατικό σπίτι και επισήμανε ότι όπου γίνονται διακοπές θα υπάρχει παρέμβαση για επανασύνδεση, καλώντας παράλληλα τους συμπολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα να τηλεφωνούν στο νούμερο του ΕΚΛ (2410250708) και να δηλώνουν το περιστατικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass