ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Λύση στο οικιστικό πρόβλημα σε Καστρί – Λουτρό

* Την αναγκαιότητα απογραφής των ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο επισημαίνει στα μέλη του ο εξωραϊστικός σύλλογος

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2016 0:07

 

Αισιόδοξα μηνύματα για την άρση των εμποδίων και την οριστική διευθέτηση του οικιστικού προβλήματος της περιοχής, μετέφερε στην ετήσια γενική συνέλευση των μελών του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Καστρί-Λουτρό» Αιγάνης, ο πρόεδρος του συλλόγου Βασ. Μπάκαβος και ο δήμαρχος Τεμπών Κων. Κολλάτος.

Οι πληροφορίες που αντλούνται από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ και τα υπηρεσιακά τους στελέχη είναι ενθαρρυντικές καθώς, όπως λέγεται, η προσφάτως υποβληθείσα νέα Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) από τον Δήμο, κινούμενη στο πλαίσιο των νέων κατευθύνσεων των υπηρεσιών του Υπ. Περιβάλλοντος, θα τύχει στο επόμενο δίμηνο και εντός της προβλεπόμενης διαδικασίας, την τελική έγκριση, δρομολογώντας την επίλυση του χρόνιου οικιστικού ζητήματος της παραλίας.

"Θα πρόκειται για ένα 25ετή αγώνα - δικαίωσης των κατοίκων του οικισμού, του συλλόγου και της δημοτικής αρχής, τόνισε ο κ. Μπάκαβος καθώς με τη μελέτη θα προσδιοριστούν οι ζώνες χρήσης γης, θα καθοριστούν οι όροι πολεοδόμησης, θα αντιμετωπιστούν οι οικιστικές πιέσεις που δέχεται η περιοχή και θα καλυφθούν οι ανάγκες για παραθεριστική κατοικία".

ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Στη συνέλευση έγινε ενημέρωση για την απογραφή της ακίνητης περιουσίας, μέσω της διαδικασίας που "τρέχει" η Κτηματολόγιο Α.Ε., από τον αντιδήμαρχο Τεμπών Χρ. Τσάτσαρη, με τον πρόεδρο του συλλόγου να προτρέπει τους κατοίκους που έχουν ιδιοκτησίες στα κτηματογραφούμενα όρια του οικισμού να σπεύσουν στη προβλεπόμενη προθεσμία (άρχισε την 1η Φεβρουαρίου και λήγει στις 3 Μαΐου) να υποβάλουν τις δηλώσεις, επισημαίνοντας ωστόσο τον κίνδυνο πολλοί κάτοικοι που διαμένουν εκτός νομού να μην είναι ενημερωμένοι.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

Στη συνέλευση του συλλόγου ήταν παρών και ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κων/νος Κολλάτος, που αναφέρθηκε στον προγραμματισμό δράσεων και ενεργειών που γίνονται από πλευράς δημοτικής αρχής για την καλύτερη διαβίωση των κατοίκων, για τον ευπρεπισμό του οικισμού, για την επιδιόρθωση δρόμων, για την ανάπλαση πλατειών και ζήτησε τη συμμετοχή όλων στη συλλογική προσπάθεια αναβάθμισης του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος.

Παρόντες στη συνέλευση, που διεξήχθη χθες στο Επιμελητήριο Λάρισας ήταν ακόμη ο περιφερειακός σύμβουλος Απ. Μπέμπης ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Τεμπών Γεωργ. Μανώλης και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αιγάνης Κων. Ζαφείρης.

Μετά το πέρας της Γ.Σ., τα μέλη του συλλόγου έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass