ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ ΚΑΙ ΟΓΑ

Ασφάλιση με 50 ένσημα και το 2016 από το ΙΚΑ

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2016 0:04

 

Τη χορήγηση ασφαλιστικής κάλυψης στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μέσω θεώρησης των βιβλιαρίων υγείας με προϋπόθεση τα 50 ένσημα αλλά και την παράταση ασφαλιστικής κάλυψης ανέργων και ασφαλισμένων ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΟΓΑ προβλέπει εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συμπληρώσουν τις ελάχιστες χρονικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας και προκειμένου να μην μείνουν ανασφάλιστοι οι ίδιοι και τα μέλη οικογενείας τους, ήδη προωθείται διάταξη νόμου, με την οποία προβλέπεται ότι:

α) Στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στα μέλη οικογένειάς τους, για την περίοδο από 1/3/2016 έως 28/2/2017, είναι δυνατή η χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, με τη συμπλήρωση τουλάχιστον 50 ημερών ασφάλισης είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2015) είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπεντάμηνου.

β) Στους ανέργους, ηλικίας άνω των 29 και έως 55 ετών η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές ασθένειας σε είδος παρατείνεται έως την 28η Φεβρουαρίου 2017.

γ) Στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, ηλικίας άνω των 30 και έως 65 ετών, που διέκοψαν την άσκηση του επαγγέλματός τους, και παραμένουν άνεργοι, η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές ασθένειας σε είδος παρατείνεται έως την 28η Φεβρουαρίου 2017.

δ) Στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και στους υπερήλικες ασφαλισμένους του ΟΓΑ η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές σε είδος παρατείνεται έως 28/2/2017.

στ) Στους πωλητές Λαϊκού Λαχείου, οι οποίοι υπάγονται στο κεφάλαιο ΙΓ του Κανονισμού Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καθώς και τα μέλη οικογενείας τους για τη χρονική περίοδο από 1/3/2016 έως 28/2/2017, καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ για παροχές ασθένειας σε είδος, χωρίς την προϋπόθεση της συμπλήρωσης απαιτούμενων ημερών ασφάλισης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass