ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Με "λουκέτο" κινδυνεύουν τα τουριστικά καταλύματα

* Πλήγμα και από τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δέχονται από τα παράνομα - Τι αποφασίστηκε για την κατάταξη

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2016 0:11
Από τη γενική συνέλευση του συλλόγου στο Επιμελητήριο Από τη γενική συνέλευση του συλλόγου στο Επιμελητήριο


 

Η νέα μοριοδότηση και κατάταξη των επιχειρήσεων τους στο νέο σύστημα προδιαγραφών από το 2017, η ένταξη της Συνομοσπονδία τους στο ΞΕΕ και η ανεξέλεγκτη λειτουργία των παράνομων καταλυμάτων, απασχόλησε την προχθεσινή συνέλευση των μελών του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Λάρισας.

Κατά την ετήσια Γ.Σ. που διεξήχθη στο Επιμελητήριο Λάρισας ο πρόεδρος Αθ. Μητσόπουλος, κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς μίλησε για τις προκλήσεις που επιβάλουν την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νομού ώστε να είναι ανταγωνιστικό στο νέο περιβάλλον, έκανε λόγο για την ποιότητα που είναι η απόλυτη προτεραιότητα στις τουριστικές εγκαταστάσεις τους, αναφέρθηκε στο θεσμικό πλαίσιο για την μοριοδότηση και των πιστοποιητικών κατάταξης των καταλυμάτων, υπενθύμισε στα μέλη του για την υποχρέωση παραλαβής και ανάρτησης στις πόρτες των ειδικών καρτελών με τις τιμές και τα δικαιώματα/υποχρεώσεις των πελατών (η διάθεσή τους θα ξεκινήσει τέλη Απριλίου και η τιμή είναι 20 ευρώ ανά επιχείρηση και 5 ευρώ ανά κάρτα) και τους ενημέρωσε για τις διαβουλεύσεις που υλοποιούνται προς την κατεύθυνσης της συνένωσης της Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Σχετικά με την κατάταξη των καταλυμάτων σε κατηγορίες-κλειδιά, επειδή το κόστος της αξιολόγησης που θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες είναι σημαντικά υψηλό, αποφασίστηκε ο σύλλογος να λάβει προσφορές από τις εταιρίες αξιολόγησης, πετυχαίνοντας την καλύτερη τιμή για τα μέλη του. Τις ίδιες ενέργειες θα ακολουθήσει ο σύλλογος και για τα ειδικά μηχανήματα συναλλαγών με κάρτες POS από τις τράπεζες.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Στη συνέλευση επίσης συζητήθηκε εκτενώς και αποτιμήθηκε σφαιρικά το θέμα της συμμετοχής του συλλόγου στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις Σόφιας-Βελιγραδίου - Βουκουρεστίου και Βαρσοβίας και των προϋποθέσεων αύξησης της τουριστικής ροής από τις χώρες αυτές. Όπως ειπώθηκε "η συμμετοχή είχε ως αποτέλεσμα τη ζήτηση τουριστικών καταλυμάτων της περιοχής, από αρκετούς τουριστικούς πράκτορες και εκλήθησαν τα μέλη που ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με το σύλλογο.

ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

Στο μεταξύ ομόθυμη ήταν η καταδίκη όλων των μελών στην παράνομη λειτουργία καταλυμάτων, στην άνθηση της παραοικονομίας στον χώρο του τουρισμού και στη διαστρέβλωση της λειτουργίας της αγοράς . "Το θέμα των παράνομων καταλυμάτων είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα διότι εκτός από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, την φοροδιαφυγή και τις ασφαλιστικές εισφορές, είναι και η κακή παροχή των υπηρεσιών στον κλάδο μας και είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να το διασφαλίσουμε, ειδικά την χρονική περίοδο που διανύουμε" τόνισε ο κ. Μητσόπουλος.

Να σημειωθεί τέλος ότι στη συνέλευση παρευρέθηκαν και ενημέρωσαν τα μέλη για τα υπό ψήφιση ασφαλιστικά- φορολογικά μέτρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών του νομού Λάρισας (Γεώργιος Καρκαντός και ο γραμματέας της ΕΦΕΕΛ κύριο Κυρίτση Ευάγγελο. Από την ενημέρωση των φοροτεχνικών για ακόμα μια φορά διαπιστώθηκε ότι αν ψηφιστούν τα νέα μέτρα θα οδηγήσουν στο οριστικό κλείσιμο των οικογενειακών επιχειρήσεων. "Και αναρωτιόμαστε, τόνισαν, με κλειστές επιχειρήσεις πιο τελικά θα είναι το οικονομικό όφελος που θα υπάρξει; Μήπως αυτό θα οδηγήσει στην αύξηση των ήδη υπαρχόντων παράνομων καταλυμάτων";

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass