ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Νέες ευκαιρίες για επενδύσεις μέσω ΕΣΠΑ

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2016 0:12
Μαζική η προσέλευση του κόσμου στη χθεσινή εκδήλωση του Επιμελητηρίου Λάρισας Μαζική η προσέλευση του κόσμου στη χθεσινή εκδήλωση του Επιμελητηρίου Λάρισας

 

Γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να τις αξιοποιήσουν στα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ που θα αρχίσουν να "τρέχουν" από την ερχόμενη εβδομάδα μετέδωσαν χθες σε Λαρισαίους πολίτες το Επιμελητήριο και η ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος.

Σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε σε αίθουσα του Επιμελητηρίου, που κατακλύστηκε από κόσμο, ο γενικός διευθυντής και ο διευθυντής οικονομικής παρακολούθησης της Αναπτυξιακής Εταιρίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Απ. Παπαδούλης και Παν. Βενετσάνος αντίστοιχα αλλά και σύμβουλοι από εταιρίες μέλη του φορέα, ενημέρωσαν ανέργους, επιστήμονες και υφιστάμενους και επίδοξους επιχειρηματίες για τα νέα προγράμματα, τους βοήθησαν να εντοπίσουν τις ευκαιρίες, να εξοικειωθούν στη διατύπωση της κεντρικής ιδέας της πρότασης και της δομής ανάπτυξής της, με τον ενδεδειγμένο τρόπο και να ετοιμάσουν μια ορθολογική πρόταση με τον προϋπολογισμό της πρότασης.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημ. Αδάμ αναφέρθηκε στη συμβολή που αναμένεται να έχουν τα νέα προγράμματα στην αύξηση της πραγματικής απασχόλησης και ευχήθηκε να ενεργήσουν καταλυτικά στην αλλαγή του επιχειρηματικού μοντέλου λειτουργίας.

Να σημειωθεί ότι τα τέσσερα προγράμματα που θα τρέξουν άμεσα είναι:

1. «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» .

Το ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται από 5.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ στην περίπτωση ενός ατόμου, έως 40.000 ευρώ για συνεργασίες δυο ατόμων και φτάνει έως 50.000 ευρώ για συνεργασίες τριών ή περισσοτέρων ατόμων, ενώ η χρηματοδότηση καλύπτει ποσοστό 100% των επιλέξιμων δαπανών. Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων ξεκινά στις 08.03.2016 και λήγει στις 15.04.2016.

2. Δράση «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα».

Μπορούν να συμμετέχουν άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ κατά την υποβολή της αίτησης, ατομικοί επιχειρηματίες παροχής υπηρεσιών οι οποίοι είναι ενεργοί επιτηδευματίες χωρίς να έχουν σχέση μισθωτής εργασίας και δεν λαμβάνουν σύνταξη γήρατος κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης. Το ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται από 15.000 ευρώ έως 60.000 ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση καλύπτει ποσοστό 100% των επιλέξιμων δαπανών. Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων ξεκινά στις 17.03.2016 και λήγει στις 27.04.2016.

3. Δράση «Αναβάθμιση Πολύ Μικρών & Μικρών Επιχειρήσεων για την Ανάπτυξη των Ικανοτήτων τους στις Νέες Αγορές».

Το πρόγραμμα στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών ή στη δημιουργία νέων προϊόντων / υπηρεσιών, οι οποίες θα καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες της αγοράς. Επίσης, τα επενδυτικά σχέδια δύνανται να στοχεύουν στη μείωση του κόστους ή στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των λειτουργικών και παραγωγικών διαδικασιών. Το ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται από 15.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση καλύπτει ποσοστό 40% των επιλέξιμων δαπανών και προσαυξάνεται κατά 10% στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού. Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων ξεκινά στις 7.04.2016 και λήγει στις 20.05.2016.

4. Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων όλων των κλάδων για τον εκσυγχρονισμό της υποδομής και της λειτουργίας τους, την ποιοτική αναβάθμιση τους και τον εμπλουτισμό, την αναβάθμιση και την πιστοποίηση των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, ώστε να βελτιώσουν την θέση τους στην εσωτερική και διεθνή τουριστική αγορά. Επιδοτούνται με ποσό 15.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ και η χρηματοδότηση καλύπτει το 40% των επιλέξιμών δαπανών και προσαυξάνεται κατά 10%, φτάνοντας στο 50% στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού. Η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής θα είναι στις 29.03.2016 και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 17.05.2016.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass