«ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΗΣ» ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ ΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Υπέρ της παράτασης της Εθνικής Σύμβασης οι έμποροι

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2016 0:25

 

Θετική απόφαση για παράταση έως τα τέλη του 2016, της ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αναμένεται από το προεδρείο και το ΔΣ της ΕΣΕΕ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης. Όπως σημειώνει ο ίδιος, η απόφαση θα είναι θετική, «ώστε να "διασωθούν" τόσο η σύμβαση όσο και οι θεσμικοί όροι της, που περιλαμβάνουν το επίδομα γάμου και τις άδειες. Με δεδομένο το γεγονός ότι παραμένει "ανοικτή" η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους Θεσμούς για την επαναρρύθμιση του καθεστώτος των συλλογικών συμβάσεων, της επεκτασιμότητας και του τρόπου καθορισμού του κατώτατου μισθού.»

ΑΙΧΜΕΣ ΑΠΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στο μεταξύ το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του στην οποία απευθύνει αιχμές στη ΓΣΕΕ για τη στάση της απέναντι στην κυβέρνηση καλωσορίζει τυχόν απόφαση των κοινωνικών εταίρων να παρατείνουν την ισχύ της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας έως το τέλος του 2016. Η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

«Η άρτι εκλεγείσα, μετά το πολυτελές συνέδριο της Ρόδου, διοίκηση της ΓΣΕΕ μέμφεται την κυβέρνηση γιατί δεν ανέλαβε πρωτοβουλία για την παράταση της ισχύος της ΕΓΣΣΕ, ενόψει της υποτιθέμενης λήξης της μετενέργειας της τελευταίας την 31η Μαρτίου. Υπενθυμίζεται όμως ότι, βάσει της ρύθμισης του άρθρου 40 του νόμου 4320/2015 της πρώτης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν καταργήθηκε και ισχύει: "Οι κανονιστικοί όροι εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που έληξε ή καταγγέλθηκε, εξακολουθούν να ισχύουν επί ένα εξάμηνο από τη λήξη ή καταγγελία και εφαρμόζονται και στους εργαζόμενους που προσλαμβάνονται στο διάστημα αυτό". Επομένως, οι όροι της ΕΓΣΣΕ ισχύουν για όλους τους εργαζομένους μέχρι τέλος Ιουνίου. Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι μέχρι τότε να έχει επανέλθει πλήρως η ελευθερία συλλογικών διαπραγματεύσεων και να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για τη νέα ΕΓΣΕΕ. Στις 6 Απριλίου έχει ορισθεί η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον σκοπό αυτό, σε εκπλήρωση της σχετικής κυβερνητικής δέσμευσης. Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση καλωσορίζει τυχόν απόφαση των κοινωνικών εταίρων να παρατείνουν, παρ' όλα αυτά, μέχρι το τέλος του 2016 την ισχύ της ΕΓΣΣΕ, ούτως ώστε να μην υπάρχει πίεση χρόνου στη μελλοντική διαπραγμάτευσή τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass