ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΟΕΕ

Στο πλευρό της ΠΟΦΕΕ η Ένωση Φοροτεχνικών Λάρισας

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2016 11:38
Τα μέλη της ΕΦΕΕ ν. Λάρισας που είναι υποψήφια με την παράταξη της ΠΟΦΕΕ Τα μέλη της ΕΦΕΕ ν. Λάρισας που είναι υποψήφια με την παράταξη της ΠΟΦΕΕ

Προσκλητήριο στους φοροτεχνικούς και λογιστές να στηρίξουν πέρα από κομματικές «δεσμεύσεις» την παράταξη της ΠΟΦΕΕ Συν. Δυνάμεις προκειμένου να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις ουσιαστικής αναβάθμισης του επιστημονικού φορέα τους, απηύθυνε η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Λάρισας.  

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης και οριοθετώντας τους στόχους και το προγραμματικό πλαίσιο, επισήμανε μεταξύ άλλων πως "αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που έντεχνα δηλώνουν κάποιοι ότι μας χωρίζουν. Σας καλούμε να στηρίξετε πέρα από κομματικές «δεσμεύσεις» την παράταξή μας, ανατρέποντας τα έως σήμερα δεδομένα, αλλιώς οι κομματικές παρατάξεις θα χρησιμοποιήσουν πάλι την ψήφο σας, για να αναδείξουν το εγώ τους μέσα από επινίκιες κομματικές ανακοινώσεις. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων οικονομολόγων που κατεβαίνουν ως υποψήφιοι στις εκλογές του ΟΕΕ με την παράταξή μας είναι κυρίως λογιστές – φοροτεχνικοί, εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι και με τη συμπαράταξη αξιόλογων εκπροσώπων συναφών επαγγελματικών κλάδων του ιδιωτικού τομέα, διεκδικούν την ψήφο των συναδέλφων τους δεσμευόμενοι να συνεχίσουν την αφιέρωση του προσωπικού τους χρόνου για το κοινό συμφέρον. Τους γνωρίζεις, συζητάς μαζί τους καθημερινά τους προβληματισμούς σου και αναζητάς στήριξη στις αγωνίες σου.

Είναι πλέον αποδεκτό από τους συναδέλφους ότι κάθε δράση μας στοχεύει μόνον το συμφέρον του κλάδου, τη βιωσιμότητα του, την αξιοπιστία και επιστημονική αναβάθμιση, ώστε το επάγγελμα μας να χαίρει του σεβασμού και υπόληψης που του ταιριάζει καθώς ανήκει στην πρώτη γραμμή των επαγγελμάτων που υπηρετούν τα συμφέροντα του δημοσίου και των πελατών μας.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Οι σχεδιασμοί της παράταξης για το μέλλον του ΟΕΕ και του κλάδου είναι:

* Η πραγματική αναβάθμιση και η αναγκαία θεσμική κατοχύρωση του επαγγέλματος - όχι μόνο με τις ευθύνες που μας αναλογούν - αλλά και με δικαιώματα και η φορολογική διοίκηση να διασφαλίσει τον ρόλο του λογιστή - φοροτεχνικού ως «θεματοφύλακα και καθ΄ ύλην αρμόδιο για την ορθή εφαρμογή των εκάστοτε φορολογικών διατάξεων».

* Με δυνατή πίεση μέσα από το Ο.Ε.Ε. να υλοποιηθεί η ανάγκη αυτό, να εποπτεύεται αποκλειστικά από το Υπ. Οικονομικών, να έχουν πραγματική πιστοποίηση μόνο εκείνοι που ασκούν νόμιμα το επάγγελμα του Λ/Φ και να απομακρυνθούν όσοι δουλεύουν σε βάρος μας κάτω από την ασυλία της παραοικονομίας, λόγω έλλειψης αποτελεσματικού ελέγχου.  

* Να εξασφαλιστεί η ηλεκτρονική υπογραφή που ναι μεν νομοθετήθηκε το 2010, αλλά δυστυχώς έχει μείνει μονότονα στις υποσχέσεις του φορέα και να υπάρξει ένας δίκαιος και αξιόπιστος κώδικα δεοντολογίας, που θα διασφαλίζει το ηθικό και επαγγελματικό κύρος των οικονομολόγων.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Οι 4 υποψήφιοι της ΠΟΦΕΕ για τη διοίκηση του τοπικού περιφερειακού τμήματος της Θεσσαλίας είναι οι ΝΑΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΙΣΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ και ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΕΙΡΗΝΗ.

Οι 6 υποψήφιοι για τη ΣτΑ είναι οι ΣΥΓΓΟΥΝΑ ΜΑΡΙΑ (ΕΛΑΣΣΟΝΑ), ΣΚΟΝΔΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΛΑΡΙΣΑ), ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ (ΦΑΡΣΑΛΑ), ΓΙΑΓΚΟΥ ΘΩΜΑΣ (ΛΑΡΙΣΑ) και ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΣ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass