ΘΑ ΕΙΝΑΙ "ΨΑΛΙΔΙΣΜΕΝΟ" ΚΑΤΑ 50%

Αύριο πληρώνεται το ΕΚΑΣ

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2016 11:05

Χωρίς ΕΚΑΣ πιστώθηκαν χθες οι συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων του ΟΑΕΕ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις σε όσους έτρεξαν να δουν τους λογαριασμούς τους μέσω ΑΤΜ’s από προχθές το βράδυ. Αυτό έγινε γιατί δεν είχε εκδοθεί η απαιτούμενη κοινή υπουργική απόφαση για την περικοπή του ΕΚΑΣ το 2017 για 260.000 δικαιούχους, καθώς πρέπει να εξοικονομηθούν περίπου 439 εκατ. ευρώ.

Πάντως όπως ενημέρωσε το Υπ.Εργασίας το ΕΚΑΣ θα καταβληθεί στο σύνολο των δικαιούχων αύριο την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου και η υπό έκδοση υπουργική απόφαση θα προβλέπει ότι για όσους έχουν ατομικό μηνιαίο φορολογητέο εισόδημα από συντάξεις κύριες, επικουρικές, γήρατος, αναπηρίας, θανάτου μέχρι 601,33 ευρώ, το ΕΚΑΣ μειώνεται από τα 230 ευρώ στα 115 ευρώ. Επίσης μειώνεται από τα 172,5 ευρώ στα 86,3 ευρώ για όσους το ατομικό μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις είναι από 601,34 ευρώ έως 626,50 ευρώ. Παράλληλα μειώνεται από τα 115 ευρώ στα 57,5 ευρώ για όσους παίρνουν συντάξεις από 626,51 ευρώ μέχρι 643,33 ευρώ τον μήνα.

ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Χθες πληρώθηκαν οι συντάξεις του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ ενώ αύριο την Πέμπτη πληρώνονται οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΝΑ και του Δημοσίου. Στις πληρωμές των συντάξεων ΟΓΑ Ιανουαρίου 2017 περιλαμβανόταν και η καταβολή του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων. Επίσης μεθαύριο την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» για το Δεκέμβριο. Το ποσό που θα πιστωθεί ανέρχεται σε 12, 2 εκ. και αφορά σε 48.319 δικαιούχους του προγράμματος και θα γίνει με τη συνήθη πίστωση στους λογαριασμούς τους και στις προπληρωμένες κάρτες αγορών.



Την ίδια ημέρα, Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 θα γίνει η πίστωση στους λογαριασμούς των 79.832 δικαιούχων των αντισταθμιστικών μέτρων ΕΚΑΣ για το Δεκέμβριο. Η απόφαση αφορά όσους απώλεσαν παροχή άνω των 115 ευρώ και θα γίνει με πίστωση του ποσού που αναλογεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Τέλος τα μερίσματα του ΜΤΠΥ για τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο και Δεκέμβριο θα καταβληθούν στις 29 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass